Групата на БСП в Столичния общински съвет категорично подкрепя колективния

...
Групата на БСП в Столичния общински съвет категорично подкрепя колективния
Коментари Харесай

Калоян Паргов: БСП категорично подкрепя търговците от Граф Игнатиев

Групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет изрично поддържа груповия иск на търговците от централната софийска улица "Граф Игнатиев ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия - София и на социалистите в СОС Калоян Паргов.

,,Запознахме се с настояванията на самоорганизиралите се търговци и считаме, че те са напълно обективни. Ще използваме всички благоприятни условия, които имаме като съпротива, с цел да им помогнем да защитят ползите си. За страдание ръководещите в Столична община не се отнесоха съществено към настояванията им, неглижираха ги, може би тъй като сметнаха, че жителите с дребния бизнес са беззащитни. Очевидно преценката им е неверна. Търговците от улица "Граф Игнатиев " не са беззащитни и считат да отстояват правата си до дъно. А ние сме твърдо с тях'', разяснява той.

Заместник-председателят на СОС от Българска социалистическа партия Милка Христова добави, че планът за ремонта на улица "Граф Игнатиев " има дефекти в разнообразни направления.

,,От естетическа позиция, той не се харесва на жителите. Една от аргументите е, че не беше подложен на необятно разискване, с цел да се реализира консенсус в това отношение, напомни тя.

,,Вижда се, че и оценката на въздействието е направена напълно официално за този план. Никой не е отчел действителностите. В продължение на година бизнесът по "Граф Игнатиев " е подложен на колене. Никой не е решил вредите, които този бизнес ще претърпи. Този случай за прощален път демонстрира, че когато Столична община възнамерява такива огромни поправки би трябвало на първо време да прави доста сериозна оценка на въздействието, което те имат върху съпътстващия бизнес. За да не позволява обстановки, като тази на "Граф Игнатиев ". Всички виждаме, че едни погрешно планувани ремонтни дейности може да доведат до банкрут на най-уязвимата част от бизнеса, а точно - фамилният, дребните и междинни търговци, а те би трябвало да са гръбнакът на софийската икономика'', добави още Христова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР