Групата Moto-Pfohe, официален представител за България на Ford, Volvo, Jaguar

...
Групата Moto-Pfohe, официален представител за България на Ford, Volvo, Jaguar
Коментари Харесай

MOTO-PFOHE става част от Sumitomo Corporation

Групата Moto-Pfohe, формален представител за България на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover, към този момент е благосъстоятелност на японска корпорация, оповестиха от компанията. Цената на договорката не се оповестява.

Досегашен притежател бе Hugo Pfohe GmbH. След утвърждение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) собствеността ще премине в Sumitomo Corporation - голяма японска корпорация с ползи в редица браншове и два завода в България.

Споразумението бе подписано сред Филип Пфое и Томохиро Йонияма, общоприет управител на поделение " Транспорт и конструкционни системи " в европейския клон на корпорацията.

" С придобиването ѝ от страна на Sumitomo Corporation, фирмената група Мото-Пфое става част от една от най-мощните интегрирани търговско-инвестиционни корпорации в международен мащаб, с над 400-годишна история и офиси в 65 страни ", споделят от компанията. От известието излиза наяве, че името, мениджмънтът, структурата и предметът на активност на Мото-Пфое остават същите след прекосяването под ръководството на новите притежатели.

Мото-Пфое е една от първите частни автомобилни компании в България. Създадена е на 26 юли 1991 година като еднолично сдружение с лимитирана отговорност, благосъстоятелност на " Хуго Пфое " GmbH, Хамбург, Германия.

Има 17 представителства - лични търговско-сервизни комплекси и дилъри - в 16 града на страната. В групата Мото-Пфое са още застрахователният брокер " Пфое Агенция " ЕООД и " Мото-Пфое Лизинг " ЕООД. Портфолиото на активността включва продажба и сервизиране на нови и използвани коли, краткосрочни и дълготрайни наеми, фул сервиз, застраховки, аварийни елементи, аксесоари, финансиране на автомобилни покупко-продажби.

" Хуго Пфое " е един от най-големите дилъри на коли в северна Германия, учреден през 1919 година Освен марките, които предлага в България, в дилърствата се продават и модели на Mazda, Kia, BMW и MINI.

В България бизнесът стартира откакто през 1988 година Карл-Хайнз Пфое показва за първи път в София използвани модели на Ford. Три години по-късно е основано дъщерното сдружение Мото-Пфое.

Sumitomo през днешния ден има два завода в България - в Карнобат и Мездра, като създава автомобилни кабели. Основни клиенти са марките от Volkswagen Group. Трети цех в Сливен, с който компанията работи, е благосъстоятелност на поддоставчика Атес ЕООД.

" Щастлив съм с фантастичния триумф на Мото-Пфое през миналия над четвърт век от основаването ѝ от моя татко, Карл-Хайнц Пфое. Време е компанията да развие в допълнение своя капацитет. Затова в лицето на Sumitomo Corporation открих допустимо най-хубавия вложител, който да подсигурява следващо сполучливо разгръщане на бизнеса на фирмената група Мото-Пфое ", показа Филип Пфое при подписването на контракта.

" Изключителните достижения на Мото-Пфое и мощните позиции на групата на българския пазар направиха съществено усещане в Sumitomo Corporation. Корпорацията има голям опит в автомобилния бизнес и ние ще го споделим с Мото-Пфое, с цел да стъпим на исторически хубавичко основа на компанията и да подпомогнем още по-успешното ѝ развиване в бъдеще.

Същевременно, има доста какво ние да научим от Мото-Пфое. Разчитаме фирмената група да поддържа с опита си, добави и способства доста за нашия авто франчайз в Европа. За нас ще е чест да работим с мениджмънта и екипа чиновници на Мото-Пфое, както и с клиентите и сътрудниците на компанията ", разяснява Томохиро Йонияма./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР