Групата Фиат Крайслер оттегли офертата си за сливане с френската

...
Групата Фиат Крайслер оттегли офертата си за сливане с френската
Коментари Харесай

"Фиат Крайслер" оттегли офертата си за сливане с "Рено"

Групата " Фиат Крайслер " отдръпна офертата си за обединение с френската компания " Рено " (Renault), откакто френското държавно управление изиска закъснение на решението дали да има договорка, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Управителният съвет на " Рено " не е взел решение на съвещание, траяло до късно тази нощ. Това стана, откакто представители на френското държавно управление желаеха гласуването да бъде отсрочено за последваща среща.

Френската страна има дял от 15% в " Рено ", което я прави най-големия акционер в компанията.

Офертата за обединение на стойност 35 милиарда $, отправена от италианско-американския тръст можеше да сътвори третия по величина автомобилостроител в света след немската компания " Фолксваген " и японската " Тойота ".

Предложението като цяло бе приветствано във Франция, при изискване че бъдещето на работните места и на заводите в страната бъде обезпечено. Анализатори обаче предизвестиха за затруднения от възможното обединение, в това число заради съюза сред " Рено " и японската компания " Нисан ", ролята на френската страна като максимален акционер и евентуалната опозиция на политици и служащи против каквито и да било съкращения, отбелязва Ройтерс.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР