Група въоръжени мъже нападнаха интернат в Западна Нигерия, Тегина, щата

...
Група въоръжени мъже нападнаха интернат в Западна Нигерия, Тегина, щата
Коментари Харесай

200 ученици са отвлечени в Нигерия

Група въоръжени мъже нападнаха пансион в Западна Нигерия, Тегина, щата Нигер и 200 възпитаници , осведоми ТАСС.
Според информация от локалните поданици, вследствие на нападението няма данни за жертви или ранени . Държавен чиновник от Нигер удостовери пред Ройтерс офанзивата против учебното заведение и отвличането на възпитаници. Той обаче отхвърли да уточни броя на отвлечените.
 Ново похищение на възпитаници в Нигерия Ново похищение на възпитаници в Нигерия
Група въоръжени лица са отвлекли тази нощ повече от 300 ученички от учебно заведение – пансион в град Джангебе в Северна Нигерия. Новинат...
Атаките против университети и учебни заведения за залавяне на студенти и възпитаници за по-нататъшен откуп стават все по-чести в Нигерия през последните месеци. Според наличните данни, над 700 възпитаници са отвлечени от учебни заведения и университети от началото на тази година в разнообразни елементи на страната.
От март до момента повече от 600 учебни заведения са затворени от локалните управляващи в Северна Нигерия. Студентите от тях бяха преместени в други просветителни институции в по-безопасни региони на щатите. В същото време ограниченията за сигурност са засилени в настоящите учебни заведения и университети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР