Група учени, лекари, политици и други от повече от 70

...
Група учени, лекари, политици и други от повече от 70
Коментари Харесай

Международна коалиция подпомага по-бедните страни в борбата с коронавируса

Група учени, лекари, политици и други от повече от 70 институции в над 30 страни образуват интернационална коалиция в битката против ковид в по-бедните страни, оповестява авторитетният медицински вестник " Лансет ".

Коалицията за клинични проучвания на COVID-19 си слага за задача са форсира изследванията в тези райони, където вирусът може да провокира срив на към този момент нежните здравни системи и да засегне още по-тежко уязвимото население.

Членовете на обединението считат, че интернационалното съдействие и съгласуваност са неотложни, с цел да се поддържат африкански, латиноамерикански, източноевропейски и централноазиатски страни за намиране на сполучлив отговор.

Коалицията ще подложи на клинични тествания медикаменти и композиция от медикаменти, които могат да оказват помощ при лекуването на пациенти с ковид. Сред медикаментите е хидроксихлорохин, употребен при лекуване или предварителна защита на малария, а също по този начин и противовирусният препарат ремдесивир, който е тестван в Съединени американски щати и Китай за лекуване на ковид. /news.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР