Група от осем водолази, специализирани в обезвреждането на боеприпаси, от

...
Група от осем водолази, специализирани в обезвреждането на боеприпаси, от
Коментари Харесай

Водолази от ВМС на България на учение в Румъния

Група от осем водолази, профилирани в обезвреждането на муниции, от състава на Военноморските сили на Република България взе участие от 5 до 12 март във военноморското обучение „ Пролетна стихия 2018 “, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Маневрите се организират в региона на град Констанца и полигона Капу Мидия в Румъния. По време на учението ще бъдат отработени необятен набор от бойни дейности на море, като фокусът на тренировките ще бъде ориентиран към десантните дейности от морско направление, комбинирани с противоминни дейности в бреговата зона.

Българските водолази, взаимно с сътрудниците си от бреговата защита на Грузия и от военноморските сили на Румъния и на Съединени американски щати, ще отработят дейности по проучване и пречистване на минни заграждения в плитки брегови региони за обезпечаване стоварването на морски десант. Десантиращите сили от морската пехота на Съединени американски щати ще бъдат сложени в среда, симулираща въздушна, надводна и минна закани на море.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР