Група от девет държави изпрати изпрати официално писмо до Европейската

...
Група от девет държави изпрати изпрати официално писмо до Европейската
Коментари Харесай

Девет страни от ЕС поискаха общ отказ от двигателите с вътрешно горене

Група от девет страни изпрати изпрати публично писмо до Европейската комисия, в което се упорства за избрана на съответен период за прекъсване на продажбите на коли с мотори с вътрешно горене на територията на Европейски Съюз. Подобна обща позиция се изявява за първи път, до момента обособените страни сами решаваха по кое време да стане това.
Инициатори на настояването са Дания и Холандия, като то е е подкрепено още от Австрия, Белгия, Гърция, Ирландия, Литва, Люксембург и Малта. Всички тези страни са безапелационни, че Европейската комисия би трябвало да дефинира дата за завършек на продажбите на коли с бензинови и дизелови мотори в Европейски Съюз.
 След 2035 година Япония остава без коли на бензин и дизел След 2035 година Япония остава без коли на бензин и дизел
Правителството на Япония има намерение до 2035 година да вкара по-строги правила за контролиране на вътрешния авто пазар, с цел да изключи...
„ Трябва да ускорим енергийния преход на автомобилния превоз и законодателите би трябвало да дадат явен сигнал на европейските производители и потребителите “, сподели датският министър по климата Дан Йоргенсен.
В изпратения документ се показва, че сходна мярка е нужна, с цел да може да бъдат изпълнени амбициозните проекти за понижаване на нездравословните излъчвания на СО2, избрани от Европейски Съюз. Целта е през 2030 година те да спаднат до 55% спрямо 1990 година.
Всички страни, подписали настояването, са безапелационни, че Европейски Съюз би трябвало да заеме ясна позиция, която да бъде споделена със страните-членки. Това е единственият метод, да се даде на автомобилните компании направления, които да следват във връзка с производството и инфраструктурата.
В момента всяка страна в Европейски Съюз сама взема решение, по кое време ще забрани продажбата на нови коли с бензинови и дизелови мотори. Първа това ще направи Норвегия, където сходна мярка би трябвало да влезе в действие още през 2025 година.
 Върви ли Европейски Съюз към възбрана на колите с бензинови и дизелови мотори Върви ли Европейски Съюз към възбрана на колите с бензинови и дизелови мотори
„ С въвеждането на планувания стандарт EU7, Еврокомисията де факто ще забрани колите с мотори с вътрешно горене от 2025 година..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР