Група от 8 нелегални мигранти е заловена днес край село

...
Група от 8 нелегални мигранти е заловена днес край село
Коментари Харесай

Полицията залови група мигранти в Бургаско

Група от 8 незаконни мигранти е хваната през днешния ден край село Трояново, община Камено. След усилването на контрола и пропускателните пунктове от 3 седмици в региона не са забелязвани мигранти. 

Местен гражданин алармира през днешния ден, че е забелязал групата от млади изтощени и кални мъже, сподели кметът на Трояново Димитър Николов. " Веднага възпламених колата и отидох на съответното място, което ми беше посочено. Те прекосяваха от едната към другата страна на дерето. Извършихме цивилен арест. Прибрахме ги в кметството и се обадихме на Гранична полиция. Доколкото разбрах, са сирийци, които желаят да преминат през България за Италия ", разясни кметът. 

Мъжете към този момент са прибрани от чиновници на Гранична полиция. Последният случай на преминаващ мигрант през селото е от преди 3 седмици. " Имаше един мигрант, който самичък излезе на центъра на селото. Даже беше седнал на един резервоар. Прибрахме го, по негови данни отново са били група от към 12-13 души, които вечерта са гостували в землището на селото, само че по негови думи са го изоставили и са траяли по направление ", добави Николов. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР