Група от 13 недоволни анализатори с едногодишен стаж в Голдман

...
Група от 13 недоволни анализатори с едногодишен стаж в Голдман
Коментари Харесай

Работа от сутрин до здрач и тотално умопомрачение

Група от 13 недоволни анализатори с едногодишен стаж в " Голдман Сакс груп " разбуниха духовете през седмицата с професионално направена, основана на опита им презентация за стила на работа в капиталовата банка, написа " Ню Йорк таймс ". Заключението от показания " Анализ на работните условия " (големина на извадката:13) е, че младшите банкери работят приблизително по 100 часа седмично и болшинството от тях споделят, че са се чувствали жертви на тормоз на работното място. 

Анализаторите правят оценка задоволството си от работата с две от общо 10 точки и споделят, че надали ще останат в " Голдмън Сакс " през идните шест месеца, в случай че работните условия останат същите. Освен големия брой отработени часове, анализаторите показват като съществени източници на стрес нереалистичните крайни периоди за осъществяване на дилемите, игнорирането им по време на съвещанията и от директните ръководители. В отговор, " Голдмън " е уверил, че се вслушва в паниките на чиновниците и взема ограничения да ги реши. 

Анализаторите разказват недоволството си в черни краски:

- " В някои случаи не съм спал, не съм вземал душ и не съм правил нищо друго с изключение на да работя от заран до полунощ " ;

- " Изпитвам физически болки в тялото от самото начало и ментално съм в действителност в лудост " ;

- " Не съм постъпил на тази служба с очакване да работя от 9 ч. до 17 ч., само че не съм и предполагал постоянно да заставам от 9 ч. до 5 ч. сутринта на другия ден ".

Всъщност, последният коментар е ключът. И въпросът е: " Кога отработените часове във високоплатените индустриални браншове се трансформират в употреба? "

Дебатът има две страни:

Отборът на съперниците твърди, че анализаторите с едвам една година стаж в " Голдмън Сакс " и в други сходни компании нямат право да се оплакват от дългите работни часове. Те са с високо обучение и са избрали капиталовите банкови услуги, частично тъй като получават по 150 хиляди щ. $ и повече незабавно след довеждане докрай на колежа с обещания след десетина години възнаграждението им да доближи седемцифрена сума. Анализаторът на една година неотложно става член на най-заможните 0.1% от популацията поради възрастта и опита си. Дългите часове на труд не би трябвало да учудват: всеки уеб страница за наемане на работа, книга или филм на Холивуд за Уолстрийт обясняват тази част от работата. И в реалност, това е контракт, който служителят подписва с работодателя в подмяна на доста пари.

Отборът на последователите е много по-благосклонен и твърди, че Уолстрийт не обръща задоволително внимание на умственото здраве на младите фрагменти. И че никой не би трябвало да бъде принуждаван да работи толкоз доста. Нещо повече, дългите работни часове са неефективни, непродуктивни и са просто част от ръководените от егото си по-стари банкери, които са понасяли същите унижения в по-малко елитните си времена. Тормозът си е тормоз, без значение какъв брой пари получава човек. А банките показват погрешна информация за трудовото натоварване когато наемат нови чиновници с приказки, че ще подобрят салдото работа-свободно време, само че в реалност не вършат нищо. 

Официалното изявлени на " Голдмън Сакс ": " Осъзнаваме, че хората ни са доста заети, тъй като бизнесът е мощен и размерите са на исторически високи нива. След една година в изискванията на ковид, всички разбираемо са прекомерно претрупани и по тази причина ние се вслушваме в паниките им и подхващаме голям брой ограничения, с цел да ги решим ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР