Група "Месечинка" и основателите му Емил Билярски и Аннамария Ола

...
Група "Месечинка" и основателите му Емил Билярски и Аннамария Ола
Коментари Харесай

Унгарската формация Месечинка представя последния си албум у нас

Група "Месечинка " и създателите му Емил Билярски и Аннамария Ола са добре познати на българската аудитория от многото си участия на клубната и фестивалната сцена през последните години, в това число и като хедлайнери на обичайния "Беглика фест ". Миналата есен изпълниха "София лайв клуб " в Деня на Българо-унгарското другарство.
Психоделична, магична, опияняваща са единствено част от определенията, които публиката и рецензията дават за музиката на унгарско-българската тайфа. Последният им албум е наименуван от пресата "гениален ", "world music албум на годината " и е горещо признат в разнообразни страни. Балканското турне на групата закрива летния сезон, през който те свириха на огромни фестивали в Португалия, Германия, Унгария и Русия.
"Месечинка " ще показа последния си албум, награден с влиятелната премия "Фонограм " (унгарското "Грами ") за най-хубав етно албум на 2018 година Родните меломани ще чуят нови композиции, както и обработки на маджарски, испански, съветски, цигански и български национални песни. Ще бъдат изпети и части от соло албума на Емил Билярски.
Концертът в София е в клуб "Студио 5 " на 14 септември от 22 ч., а на идващия ден - в "Bee Bop Cafе " в Пловдив от 21.30 ч. Билетите са в предварителна продажба в уеб страницата bilet.bg.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР