Група колекционери на незаменими токени (NFT) от Ню Йорк обявиха,

...
Група колекционери на незаменими токени (NFT) от Ню Йорк обявиха,
Коментари Харесай

Албум на Wu-Tang Clan бе продаден за 4 млн. долара под формата на NFT

Група колекционери на незаменими токени (NFT) от Ню Йорк оповестиха, че са платили 4 млн. $ за единствения образец на албум на рапърите от Wu-Tang Clan с желанието един ден да го споделят с почитателите, заяви Агенция Франс Прес.

В края на юли американски арбитър утвърди продажба на търг на албума " Once Upon a Time in Shaolin ", с приходите от който наказаният бизнесмен Мартин Шкрели да покрие дълга си към страната. Купувачите на албума останаха анонимни до момента.

Във видео, оповестено в обществените мрежи, групата колекционери " PleasrDAO " разгласи, че е придобила двойния албум с 31 песни на Wu-Tang Clan, считана за една от най-влиятелните групи в хип-хопа.

Същите колекционери преди време получиха цифрови творби на съветската феминистка пънк-група " Пуси райът " и на американския вътрешен осведомител Едуард Сноудън.

Единственото копие на албума е записано в края на първото десетилетие и началото на второто десетилетие на този век от легендите на хип-хопа. За да защитят правата си върху албума, те употребяват уговорка, която не разрешава маркетинга му преди 2103 година

" Макар да сме обвързани от съглашението, обвързвано с това произведение на изкуството и да не можем да копираме и споделяме музиката в цифрова форма, сме уверени, че ще намерим метод да споделим този музикален шедьовър с целия свят ", оповестиха колекционерите, представени от Нова тв.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР