Група хора са се опитали да откраднат графит на известния

...
Група хора са се опитали да откраднат графит на известния
Коментари Харесай

Опит за кражба на графит на Банкси в Украйна: Хора се опитаха да отмъкнат творбата от разрушена сграда

Група хора са се пробвали да откраднат графит на известния художник Банкси от разрушена от войната постройка в Украйна, оповестява BBC. Става въпрос за творбата на жена с противогаз и пожарогасител, която той нарисува в Киев преди седмици.

Извършителите са отрязали част от стената, на която е творбата. Полицията обаче навреме е известена и идва на мястото на случая в селищет Гостомел. Няколко души са били задържани, а графитът остава недокоснат.

Графитът е върнат назад на стената, а полицията го охранява, заяви губернаторът на Киевска област Олексий Кулеба в своя канал в Telegram.

" В последна сметка тези изображения са знаци на нашата битка против врага. Това са истории за поддръжката и солидарността на целия цивилизован свят с Украйна. Ще създадем всичко, с цел да запазим тези творби на уличното изкуство като знак на нашата победа ", сподели Кулеба.

Полицията разгласява фотоси от стената в Гостомел, на която се вижда огромно леке, прорязано върху тухлената сграда.

⚡️ Police detain people suspected of stealing Banksy graffiti in Kyiv Oblast.

The people who cut down the part of the wall insulation with the graffiti on it reportedly said they wanted to sell the artwork and transfer the money to Ukraine’s Armed Forces.
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent)
Миналия месец Банкси пусна видеоматериал с негови творби на изкуството в Украйна, показвайки произведения, на които са изобразени хора, изпълняващи ежедневни задания върху здания, разрушени от съветския обстрел. Градовете, в които се появиха творбите, бяха измежду най-засегнатите при започване на войната.

Един от стенописите в Бородянка демонстрира. На различен е изобразен двойник на Владимир Путин, който е хвърлен на пода от дете по време на джудо мач.

Банкси е един от най-известните художници в света, който се прочува с рисунките си при започване на 90-те години на предишния век. Въпреки че има почитатели по целия свят, самоличността на художника остава незнайна.

Това не е първият случай, в който негово произведение е обект на посягане. През 2019 година незнайна група открадна творба на Банкси от спешната врата на музикалната зала " Батаклан " в Париж, която по-късно беше открита в Италия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР