Група френски воeнни публикува ново отворено писмо в консервативно списание,

...
Група френски воeнни публикува ново отворено писмо в консервативно списание,
Коментари Харесай

Френски военни в писмо до Макрон: Ислямизмът заплашва оцеляването на страната ни

Група френски воeнни разгласява ново отворено писмо в консервативно списание, в което предизвестява президента Еманюел Макрон, че " оцеляването " на Франция е заложено на карта, откакто той направи " отстъпки " на ислямизма, заяви Агенция Франс Прес.

Писмото, оповестено късно в неделя в консервативното списание Valeurs Actuelles, припомня тона на сходно писмо, отпечатано в същото списание предишния месец, което също предизвестява, че назрява цивилен спор.

Предишното писмо, подписано от група офицери и към 20 пенсионирани, само че към момента работещи, генерали, провокира възторг във Франция, като министър председателят го назова неприемлива интервенция, а най-високопоставеният военачалник на Франция се здарече стоящите зад писмото да бъдат осъдени.

Не е ясно какъв брой хора стоят зад актуалното писмо или какви са техните рангове. За разлика от предходното писмо, то е отворено за сключване от обществеността.

" Не приказваме за удължение на вашите мандати или за завземане на други. Говорим за оцеляването на нашата страна, за оцеляването на вашата страна ", се споделя в писмото, адресирано до Макрон и неговия кабинет.

Авторите се разказват като бойци на работа от по-младото потомство военни, по този начин нареченото „ огнено потомство “, което е виждало дейна работа.

И са подготвени да се принесат в жертва, „ с цел да унищожат ислямизма, на който сте създали отстъпки на нашата земя. "

Те прибавиха, че също са служили в интервенцията за сигурност във Франция, стартирана след вълна от офанзиви през 2015 година Авторите означават, че за някои религиозни общности „ Франция не значи нищо друго, с изключение на обект на жлъч, пренебрежение или даже ненавист “.

В писмото се прибавя: „ Ако избухне революция, военните ще поддържат ред на личната си земя... във Франция назрява революция и вие го знаете чудесно “. Писмото идва в трескава политическа атмосфера във Франция преди изборите през 2022 година, където се чака главният кандидат на Макрон да бъде водачът на крайната десница Марин льо Пен.

Премиерът Жан Кастекс бе определил рядката интервенция в политиката от военни в писмото от предишния месец като " самодейност против всички наши републикански правила, чест и дълг на армията ".

Началник-щабът на въоръжените сили на Франция военачалник Франсоа Льокоантре съобщи, че тези, които са го подписали, ще бъдат подложени на санкции, вариращи от наложително цялостно пенсиониране до дисциплинарни дейности.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР