Група френски воeнни публикува ново отворено писмо в консервативно списание,

...
Група френски воeнни публикува ново отворено писмо в консервативно списание,
Коментари Харесай

Ново писмо от военни с предупреждения за ислямизма към Макрон

Група френски воeнни разгласява ново отворено писмо в консервативно списание, в което предизвестява президента, че " оцеляването " на Франция е заложено на карта, откакто той направи " отстъпки " на, заяви Агенция Франс Прес.
Писмото, оповестено късно в неделя в консервативното списание Valeurs Actuelles, припомня тона на сходно писмо, отпечатано в същото списание предишния месец, което също предизвестява, че назрява цивилен спор.
Предишното писмо, подписано от група офицери и към 20 пенсионирани, само че към момента работещи, генерали, провокира възторг във Франция, като министър председателят го назова неприемлива интервенция, а най-високопоставеният военачалник на Франция се здарече стоящите зад писмото да бъдат осъдени.
Не е ясно какъв брой хора стоят зад актуалното писмо или какви са техните рангове. За разлика от предходното писмо, то също е отворено за сключване от обществеността.
" Не приказваме за удължение на вашите мандати или за завземане на други. Говорим за оцеляването на нашата страна, за оцеляването на вашата страна ", се споделя в писмото, адресирано до Макрон и неговия кабинет.
Авторите се разказват като бойци на работа от по-младото потомство военни, по този начин нареченото „ огнено потомство “, което е виждало дейна работа.
И са подготвени да се принесат в жертва, „ с цел да унищожат ислямизма, на който сте създали отстъпки на нашата земя. "
 Макрон: Няма да се поддадем на ислямисткия тероризъм Макрон: Няма да се поддадем на ислямисткия тероризъм
Президентът Еманюел Макрон съобщи, че Франция в никакъв случай няма да се поддаде на " ислямисткия тероризъм " след съдбовното пронизване на жена слу...
Те прибавиха, че също са служили в интервенцията за сигурност във Франция, стартирана след вълна от офанзиви през 2015 година Авторите означават, че за някои религиозни общности „ Франция не значи нищо друго, с изключение на обект на жлъч, пренебрежение или даже ненавист “.
В писмото се прибавя: „ Ако избухне революция, военните ще поддържат ред на личната си земя... във Франция назрява революция и вие го знаете чудесно “. Писмото идва в трескава политическа атмосфера във Франция преди изборите през 2022 година, където се чака главният кандидат на Макрон да бъде водачът на крайната десница.
Премиерът Жан Кастекс бе определил рядката интервенция в политиката от военни в писмото от предишния месец като " самодейност против всички наши републикански правила, чест и дълг на армията ".
Началник-щабът на въоръжените сили на Франция военачалник Франсоа Льокоантре съобщи, че тези, които са го подписали, ще бъдат подложени на санкции, вариращи от наложително цялостно пенсиониране до дисциплинарни дейности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР