Група експерти от Тексаския университет в Остин разработи новата файлова

...
Група експерти от Тексаския университет в Остин разработи новата файлова
Коментари Харесай

TxFS: нова файлова система за Linux с поддръжката на ACID транзакции

Група специалисти от Тексаския университет в Остин създаде новата файлова система TxFS. Една от най-характерните особености на TxFS е вградената поддръжка на транзакции, удовлетворяващи ACID условията (атомарност, координация, изолация, надеждност).
Кодът на файловата система TxFS към този момент се предлага като трансформация на Linux ядрото версия 3.18.

Новата файлова система дава опция за извършване на група интервенции с файловете. Така да вземем за пример, в границите на единствено една транзакция е допустимо да се извършат няколко интервенции на запис в разнообразни файлове, като по-късно атомарно да се приложат всички насъбрани промени, употребявайки синтаксиса begin/commit, който доста наподобява на транзакциите в СУБД. Възможно е и връщането на направените промени в другите файлове, в случай че при обработката на данните са зародили някакви проблеми.

API за ръководството на транзакциите в осъществен като надстройка над трите съществени систематични извиквания, осигуряващи началото, фиксирането и анулацията на транзакция.

Подготвени са версии за SQLite и Git, употребяващи TxFS за обезпечаване на обезпечена отказоустойчивост. При тестванията версията на SQLite, основана на новата файлова система демонстрира в TPC-C теста нарастване на продуктивността с 1,6 пъти . А пропускателната дарба на приложението Android Mail при потреблението на SQLite версията, е повишена 2,3 пъти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР