Група антиваксъри са нападнали медицинския екип на мобилен пункт за

...
Група антиваксъри са нападнали медицинския екип на мобилен пункт за
Коментари Харесай

Антиваксъри нападнаха медици в мобилен пункт за ваксинация срещу COVID-19

Група антиваксъри са нападнали медицинския екип на мобилен пункт за имунизация, оповестява здравното министерство. Случаката се е разиграла през вчерашния ден във Варна.

Медиците от 1-во ДКЦ са били принудени да прекратят имунизацията.

От отрасловото ведомство остро осъдиха дейностите им: „ Ние няма да допуснем нашите медици да бъдат обиждани, обругавани и унижавани за това, че правят съзнателно работата си и избавят човешки животи “, сподели здравният министър Стойчо Кацаров.

От там напомнят, че имунизацията против COVID-19 в България е доброволна и всеки самичък взема решение дали да си сложи ваксина или не.

„ Няма да позволим на проведени групи антиваксъри да пречат на искащите да се ваксинират. Няма да им позволим, поради самите тях. В същото време, когато антиваксърите нападнаха нашите медици, близо 5000 души се намират в лечебните заведения, а 390 берат душа в интензивните отделения с тежка форма на COVID-19. Повече от 95% от тях са неимунизирани. Когато на следващия ден същите антиеваксери развият тежки признаци на COVID-19, ще желаят от нашите медици, които през вчерашния ден обругаха, да им обезпечат най-хубавото лекуване “, добавя Кацаров.

Министърът на опазването на здравето упорства прокуратурата да проверява случая и в случай че се открият данни за осъществено закононарушение, отговорните лица да бъдат изправени пред съда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР