Група английски учени установиха, че достигналите до третата възраст съпружески

...
Група английски учени установиха, че достигналите до третата възраст съпружески
Коментари Харесай

Доказаха безспорна полза от брака

Група британски учени откриха, че достигналите до третата възраст брачен двойки са доста по-защитени здравословно от върлите ергените или старите моми.
Изследването, оповестено в академичното списание Heart се базира на данни от последните две десетилетия и включва сведения за над два милиона души на възраст сред 42 и 77 години, откри, че решилите се на брак се радват на доста по-занижен риск от сърдечни проблеми.
Достоверността на проучването е изключително висока, защото то покрива расово и етнически разнородно население от Европа, Северна Америка, Близкия Изток и Азия.
За съпоставяне лицата, които са разведени, овдовели или в никакъв случай не са били женени са подложени на 42% по-висок риск от развиване на сърдечносъдово заболяване и 16% по-застрашени от развиване на исхемична болест на сърцето. Същевременно върлите ергени са 42% по-вероятно да починат от инфаркт и 55% от инсулт, написа БГНЕС.
Учените са открили също, че резултатите не се разграничават доста според от пола на изследваните лица като се изключи инсулта, който е по-честа причина за гибел за самотните мъже.
" Резултатите от нашето проучване демонстрират, че фамилното състояние следва да се включи измежду факторите за установяване на риска за развиване на сърдечни болести ", заключава Чун Вей Уонг от отделението по кардиология на болничното заведение в град Стоук он Трент, Западна Англия.
Четири пети от всички сърдечносъдови болести могат да бъдат планувани въз основата на избран набор „ рискови фактори “: преклонна възраст, мъжки пол, високо кръвно налягане, висок холестерол, тютюнопушене и диабет. Семейното състояние би могло да бъде точно този рисков фактор, който да изясни аргументите за оставащите 20%.
Учените въпреки всичко си оставят малка врата за грешки в изводите с аргумента, че било на практика невероятно да се откри какъв брой от изследваните са били в неофициално общуване, еквивалентно на брак.
Остава без прецизен отговор и въпросът какво в брака точно „ защищава “ сърцето.
Според учените, измежду вероятните пояснения е съществуването на сътрудник, който да следи от близко здравето и постоянния банкет на лекарства на своята половинка. Не би трябвало да се подценява и нарасналото качество на живот при две пенсии вместо единствено на една.
В допълнение, това, че не живеещ самичък, усъвършенства настроението и подтиква невронните връзки в мозъка. Предишни проучвания към този момент потвърдиха, че животът с обичан човек понижава риска от деменция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР