Груби неистини за работата на Община Варна и на Общинския

...
Груби неистини за работата на Община Варна и на Общинския
Коментари Харесай

ГЕРБ: Партията на Иван Костов е разпродавала Варна за жълти стотинки

 Груби лъжи за работата на Община Варна и на Общинския съвет, които вкарват в подвеждане обществеността на Варна, бяха показани в декларация на " Демократична България - Варна ", в която обаче бяха пропуснати значими обстоятелства. Държим още веднъж да ги съобщим, защото бяха наранени тематики като презастрояване и продажба на общински парцели, само че в позицията на по този начин наречени носители на нов морал липсва значима информация, която би трябвало да бъде припомнена на варненци и изключително на младежите, с цел да бъдат наясно с генезиса на тези проблеми. Защото вълкът нрава си мени, само че козината-не!

Това съобщи ръководителят на Общински съвет Тодор Балабанов (ГЕРБ) на конференция, дружно с ръководителя на групата на ГЕРБ –Варна Бранимир Балачев и общинския консултант Мартин Байчев.

Категорично не одобряваме обвиняванията за ликвидация на общински парцели. Сделките са заложени в " Годишната стратегия за ръководство и предписание с общинска благосъстоятелност “ на Община Варна, която е призната от съветниците от този Общински съвет и ще бъдат оповестени на обществени търгове с очевидно наддаване, което подсигурява бистрота на процедурите, безапелационни бяха от ГЕРБ.Тодор Балабанов напомни, че по тази причина пък точно по времето на ръководство на Иван Костов Варна е била разпродавана за жълти стотинки. " Разполагаме със лист на общински парцели в центъра на града, продавани за по 600 и по 1000 лева, знакови заведения за хранене по 2000-3000 лв., а доста предприятия бяха унищожени в приватизацията.

Припомнена бе и скандалната договорка за курорта Златни пясъци по времето на Иван Костов. " Няма да разясня цената, само че от зелен курорт след приватизацията той беше трансфорат в квартал на Варна- презастроен, с бариери против свободния достъп до плажа “, сподели Балабанов. Припомнено бе още, че шефът на Златни пясъци - Николай Недков, бе несполучливо повдигнат за кмет на Варна от ДСБ, евентуално с концепция, да бъдат споделени същите " положителни “ практики по строителството и в града.

" Така и не прецизираха носителите на " новия морал " коя е окончателната им позиция за колите в Морската градина, откакто техни водачи пазят ползите на притежателите на парцели в парка, а партийната маса стачкува против придвижването на колите ", разясниха още от ГЕРБ.

По време на конференцията бе изнесена информация и за договорка с парцели на Алея Първа, с присъединяване на водача на " Да, България-Варна “ – Нелко Начев и брат му Жулиен Начев.

През 1999 година по време на държавното управление на Иван Костов е била открита процедура по приватизацията на " Лазурен бряг 91 “ ЕООД “, сдружение, притежаващо парцели на днешната Алея Първа. Един от участниците в процедурата по приватизация е " Лазурен бряг приват “ АД, компания, основана особено за договорката, с предмет на активност " Участие в приватизационната договорка " Лазурен бряг 91 “ ЕООД. Мажоритарният пакет от акциите на капитала на " Лазурен бряг приват “ АД се имат от друго сдружение, чийто притежатели са Нелко Начев и Жулиан Начев, които влизат в съвета на шефовете на " Лазурен бряг приват “ АД.

В началото на 2003 година, до момента в който се организира процедурата по приватизация, Нелко Начев и Жулиан Начев продават " Лазурен бряг приват “ АД на сегашния притежател на Алея Първа. В контракта за продажба категорично е записано, че при положение, че " Лазурен бряг приват “ АД не завоюва процедурата по приватизация на " Лазурен бряг 91 ЕООД, продавачите Нелко Начев и Жулиан Начев са длъжни да изкупят назад акциите. Така през май 2003 година " Лазурен бряг приват “ АД " учудващо “ печели процедурата “.

Остават без отговор въпросите – от кое място братята са обезпечили пари за договорката и по какъв начин са имали гаранция, че ще я завоюват. " Тази информация бе показана на сесията, пред всички общински съветници. Но досега няма реакция от страна на представителите на ДСБ и " Да, България ", припомниха съветниците. От ГЕРБ дефинираха като цинизъм към десните гласоподаватели нареждането в една редица на деятели на " Да, България- Варна " с Борислав Гуцанов, Костадин Костадинов от " Възраждане ", който всекидневно зове за излизане на България от Европейски Съюз, и придвижване " Боец " на Цветан Василев.

По време на срещата с медиите Тодор Балабанов и Бранимир Балачев обобщиха и признатите от Общински съвет оферти на Политическа партия ГЕРБ-Варна в поддръжка на бизнеса и жителите: Отсрочване заплащането на туристическия налог до 15 ноември; Намаляване на такса боклук на хотелиерите; 40% по-ниски наеми за улично право и тротоарна повърхност за заведенията; Таксиметровите превозвачи ще бъдат освободени от такси за регистрационни режими до края на 2021; Родителите няма да заплащат 20 лева.задължителна такса, когато децата им не посещават детски градини и ясли, а за бъдещите първокласници вместо 100 лева ще заплащат по 48 лв. това лято за престой в детска градина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР