Григор Димитров заслужи своето място в осминафиналната фаза на Ролан

...
Григор Димитров заслужи своето място в осминафиналната фаза на Ролан
Коментари Харесай

Висш пилотаж: Григор изнесе лекция на Алтмайер и е във втората седмица на Ролан Гарос!

Григор Димитров заслужи своето място в осминафиналната фаза на Ролан Гарос, откакто изнесе следващото си извънредно показване в Париж и изравни най-хубавото си достижение в шампионата. Първата ни ракета имаше нелеката задача да се изправи против една от сензациите на конкуренцията в лицето на Даниел Алтмайер, който избави два мачбола и отстрани Яник Синер в 5-часова епика, само че българинът с играта си в хода на конфликта сподели, че си е написал домашното повече от добре и се поздрави с нов триумф в поредни сетове, пристигнал след 2 часа и 7 минути на корта - 6:4 6:3 6:1.

По този метод международният номер 29 резервира мястото си измежду най-хубавите 16 във френската столица, като в опит да се класира на дебютния си четвъртфинал на Ролан Гарос ще срещне спечелилия от мача на деня, противопоставящ 12-ия подложен Франсис Тиафо и двукратния полуфиналист Александър Зверев.

Двубоят стартира по желан метод за най-хубавия ни тенисист, който не позволи съмнения в дебютния си гейм на начален удар и незабавно доближи до три следващи брейкбола, с помощта на неточности от ракетата на германеца, като оползотвори още първата си опция. Светкавично обаче хасковлията беше напът да върне жеста на противника си, забивайки топката на два пъти в мрежата, с което изостана с 15:40, но остана невъзмутим и посредством серия от страхотни сервиси затвърди преднината си, с цел да поведе с 3:0.

В минутите след първата отмора за мача Алтмайер очевидно се пригоди към стила на нашия съотечественик, при което главното оръжие в арсенала на международния номер 79 - неговият еднорък бекхенд, изпълнявян със забележителна заостреност, проработи на цялостни обороти и Димитров в старанието си да бъде по-активният тенисист взе някои недомислени решения, които доведоха до грешки, и губейки три следващи гейма, задатъкът му в резултата беше премахнат. Въпреки случилото се, 28-ият подложен стабилизира личното си подаване и трансферира напрежението от другата страна на мрежата, пред което нервите на Алтмайер не устояха, когато той сервираше при 4:5 и българинът оползотвори още първия си сетбол след впечатляваща демонстрация наоколо до мрежата, с цел да открие сметката си в конфликта.

Началото на втората част значително се оказа аналогично с това на мача, откакто непоставеният тенисист привидно беше изгубил убеденост в себе си и бъркаше неистово от рутинни позиции, до момента в който Григор подхождаше със самочувствие, когато му се постановяваше да приключва офанзивите си, и се снабди с преимущество от пробив, което затвърди, печелейки общия петия си следващ гейм. Изостанал обратно в статуквото, екзекуторът на Синер повтори държанието си от триумфа над италианеца и прибегна към честите си излизания на мрежата, където демонстрираше класните си волета и прекъсна серията на нашето момче.

В петия гейм се разигра любопитна обстановка, когато някогашният номер три се съгласи откриващата точка да бъде преиграна, макар че я беше спечелил, като спортменската демонстрация на българина беше напът да се окаже пагубна за него, откакто международният номер 79 повиши качеството в ударите си и разполагаше с три брейкбола, само че точно в сложния миг сервисът на хасковлията му се притече на помощ и той отстоя преднината си - 4:1. С това си деяние Димитров очевидно закупи още по-голяма убеденост в играта си, която показваше под формата на непрекъснато увеличаващите се в актива му печеливши отигравания, с помощта на които родният ни представител сложи необезпокоявано точки на разногласието в сета и направи идната крачка по пътя към успеха.

Още с настъпването на третата част ясно си личеше настроението в играта на българина и той дълготрайно държеше топката в корта, до момента в който изчакваше да му се открие опция за завършващ удар или както се случваха в множеството случаи, то Алтмайер самичък допускаше неправилност. Именно тази темпераментност на 28-ия подложен се трансформира в ключа към триумфа му, като с течение на времето той напълно обезвери международния номер 79, който продължи да натрупа грешки в сметката си и скоропостижно най-хубавият ни тенисист се откъсна напред с задатък от два пробива.

Впоследствие изцяло назад с оглед показаното в последните минути, германецът пристъпи в предни позиции и стартира да играе на ръба на риска, което му донесе аплодисментите на публиката след няколко страхотни уинъра от бекхенд, но отличното напредване по корта на първата ни ракета му позволяваше да е постоянно една стъпка преди противника си и той реализира трети следващ брейк. Застанал на начален удар с концепцията да подпечата триумфа си, някогашният номер три изигра един от най-слабите си геймове въобще в срещата и на процедура непринудено посредством личните си неточности съобщи подаването си в актива на клей експерта, само че стремително се активизира и не остави шансове на съперника си да мечтае за нов прочут поврат, откакто още при негов сервис официализира успеха си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР