Григор Димитров започна сезон 2018, така както завърши миналия, когато

...
Григор Димитров започна сезон 2018, така както завърши миналия, когато
Коментари Харесай

Григор Димитров е занижил очакванията си за турнира в Маями

Григор Димитров стартира сезон 2018, по този начин както приключи предишния, когато завоюва Финалите на АТР в Лондон - най-голямата купа в кариерата му досега.

Той доближи до полуфиналите в Бризбън, игра четвъртфинал на Australian Open и край в Ротердам. Вирусно заболяване обаче го извади от релсите, принуждавайки го да си вземе отмора и да понижи натовареността с, а по-късно в Индиън Уелс отпадна в откриващия си дуел. Това написа формалният уебсайт на АТР, който взе изявление от Григор преди втория “Мастърс ” за годината, този в Маями.

„ Определено ще понижа упованията си тази седмица. Просто не съм играл задоволително мачове през миналите седмици. Тялото ми към този момент се оправя и се усещам убеден. Искам малко по малко да надградя играта си и да се уверя, че върша най-хубавото, на коет

о съм кадърен “, съобщи международният №4.Григор, както и доста от останалите звезди, идват в Кий Бискейн още като юноши за шампионата Orange Bowl. Мястото обаче ще бъде хазаин на шампионата от сериите “Мастърс 1000 ” за 32-и и финален път, откакто от другия сезон се мести на Hard Rock Stadium.

„ Имам толкоз доста мемоари. Една от първите ми огромни победи е тук. Играл съм на Orange Bowl и чувствам, че мястото има богата история “, споделя Димитров.

През 2012 година, когато играе за повторно в Маями, Григор, тогава №101 в ранглистата, отстрани международния №7 Томаш Бердих.

„ Това е шампионат, на който постоянно съм желал да се показва добре  и съм го правил през годините. Но в действителност в никакъв случай не съм реализирал това, което в действителност желая. Миналата година бе много интензивна  – тренировки, пътувания, доста изиграни мачове. Така че, несъмнено, в даден миг това малко или доста се отразява. Трябва да се успокоиш малко. Последните седмици не бяха положителни за мен. Ето за какво би трябвало да си върна ритъма. Да бъда кадърен да упражнявам пет, шест, седем дни, да се усещам добре и да видя, че тялото ми се оправя добре. А след това да печеля и няколко мача.

Надявам се да си върна равнището. Истината е, че няма по какъв начин да си на едно равнище всеки ден. Затова от време на време си на корта и би трябвало да спечелиш с каквото можеш. Надявам се, че последователно ще си върна на предходното равнище. Човек не може да играе по еднакъв метод всеки ден.  Ето за какво от време на време, когато си на корта, просто би трябвало да спечелиш с това, което имаш в този ден ”,, приключва Григор Димитров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР