Григор Димитров започна по отличен начин участието си на Откритото

...
Григор Димитров започна по отличен начин участието си на Откритото
Коментари Харесай

Григор Димитров победи на старта на първенството на Франция

Григор Димитров стартира по отличен метод присъединяване си на Откритото състезание на Франция, откакто разруши американеца Маркос Гирон с 6-1, 6-1, 6-1 в мач от първия кръг на шампионата .

Преди година двамата още веднъж се срещнаха в дуел от откриващия кръг на Ролан Гарос, като тогава Димитров дръпна с два сета, само че по-късно бе спрян от травма в гърба и трябваше да се откаже.

Днес българският тенисист, който записа положителни резултати на клей в последните седмици, в това число и полуфинал на Мастърса в Монте Карло, доминираше напълно на Корт 7 и даде едвам три гейма на противника си. Григор загуби единствено 16 точки на личен сервис в цялата среща, като отрази единствената опция за пробив, която се откри пред Гирон.

От своя страна Димитров взе подаването на американеца 7 пъти и приключи с 28 печеливши удара против 24 непредизвикани неточности за час и 34 минути игра. Той също по този начин бе доста деен в излизанията на мрежата като взе 20 точки от 24 опита.

По този метод 31-годишният българинът се класира за втория кръг на Ролан Гарос за седми път в кариерата си , а там ще чака хърватина Борна Чорич или Карлос Таберне от Испания. Следващият мач на Гришо в Париж ще се играе в сряда.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР