Григор Димитров за пореден път показа голямо сърце и привързаност

...
Григор Димитров за пореден път показа голямо сърце и привързаност
Коментари Харесай

Гришо дари 30 000 хил. лева на Езиковата гимназия в Хасково, Асен Василев се стиска за левче, а оттам тръгна за Харвард

Григор Димитров за следващ път сподели огромно сърце и обвързаност към родния си град. Най-добрият ни тенисист е дарил 30 000 лв. на Езиковата гимназия в Хасково „ Проф. Асен Златаров “.

Това е фамозното учебно заведение, което изстрелва един от новите политически водачи Асен Василев към американския „ Харвард “. Той обаче до момента не е дарил и левче на школото.

През тази година гимназията празнува половин век, а Григор прави един от най-големите дарове. Той от години живее в Монте Карло, само че в никакъв случай не не помни обичаното Хасково и при всеки вероятен случай се прибира вкъщи и оказва помощ на града.

В същата гимназия майката на Димитров – Мария, от години работи като преподавател по физическо образование. Тя е фаворитка на младежите и е един от най-усмихнатите преподаватели в гимназията. Григор е направил дарението без непотребна показност и без да желае по никакъв метод да парадира с него. Димитров е огромният любим и образец за децата в Хасково. Именно в Езиковата гимназия е открит неговият първи фенклуб още през 2014 година

„ Имаме щастието един от нашите спонсори да е Григор Димитров “, разкри пред столичен вестник шефът на учебното заведение Деян Янев.

„ През тази година Григор подари 30 000 лв.. С тях направихме нов кабинет по биология и здравно обучение, оборудван с съвременна техника. Освен това направихме вентилация във физкултурни салон, каквато до този миг нямаше. Бяхме прелестно сюрпризирани от предлагането на фондацията на Григор Димитров да подари средства, като те ни попитаха защо са ни нужни най-вече. Решихме да ги използваме за това, защото тази година имаме нова паралелка с биология, само че нямахме оборудван кабинет.

Едновремешните са били занемарени и не са употребявани. Така направихме кабинета по биология със средствата на Григор Димитров. В него с изключение на другото съоръжение, има електронни микроскопи, които имат безжична връзка с огромни екрани, върху които се прожектира на учениците. По традиция има огромен интерес към тези природонаучни дисциплини в езиковата гимназия. Голяма част от лекарите в нашия регион са приключили Езиковата гимназия “.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР