Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство

...
Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство
Коментари Харесай

Димитров продължава напред след нова чиста победа в Париж

Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото състезание на Франция, откакто победи финландеца Емил Руусувуори със 7-6(4), 6-3, 6-4 във втория си мач от конкуренцията. Българският тенисист бе по-добър във значимите моменти от дуела, с цел да запише втори следващ чист триумф в Париж.


В първия сет Димитров на два пъти повеждаше с пробив, само че губеше преднината си, преди да се стигне до тайбрек, в който Руусувуори имаше преднина от 3-2, само че Григор взе четири следващи точки, след което затвори сета със 7-4. Финландецът отговори с пробив на старта на втората част, само че Димитров подвигна равнището, с цел да завоюва шест от идващите осем гейма и да поведе с два сета. В третата част хасковлията още веднъж изпусна пробив задатък, само че по-късно още веднъж взе подаването на противника си и затвори мача на личен сервис след два часа и 49 минути игра.

Гришо приключи дуела с пет аса, 23 печеливши удара и 35 непредизвикани неточности, като се показа мощно на посрещане и завоюва общо 45 % от точките на сервис на Руусувуори, постигайки пет пробива. Димитров обаче не бе задоволително постоянен на личен сервис, като изгуби подаването си четири пъти.


По този метод Димитров доближи третия кръг на Ролан Гарос за втора поредна година и общо за седми път в кариерата си, като той е достигал тази фаза в шест от последните седем години. За място на осминафиналите българинът ще спори с осмия подложен Яник Синер от Италия или германеца Даниел Алтмайер. Най-силното показване на Григор в Париж е достигането до осминафиналите през 2020 година. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР