Григор Димитров отпадна във втория кръг на Откритото първенство на

...
Григор Димитров отпадна във втория кръг на Откритото първенство на
Коментари Харесай

След 5 часа на корта: Григор Димитров отпадна от Откритото първенство на САЩ

Григор Димитров отпадна във втория кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис, откакто не съумя да победи унгареца Мартон Фучович в мач, траял 4 часа и 50 минути.

Българинът отстъпи със 7:6(5), 6:7(4), 6:3, 4:6, 1:6 във втория мач от първата конкуренция от Големия шлем след насилствената пауза в сезона поради пандемията от ковид. Той записа и втора загуба от Фучович, който го победи през предходната седмица на конкуренцията в Синсинати, която тази година също се организира в Ню Йорк.

Двамата тенисисти започнаха срещата умерено и внимателно в първия сет. Той приключи без пробив и с тайбрек, в който Григор Димитров сподели класа и без проблем поведе в резултата.

Снимка: usopen.org

В петия гейм на втория сет роденият в Хасково тенисист реализира пробив, само че противникът му реагира бързо и изравни за 4:4. Веднага по-късно българинът още веднъж излезе напред в резултата при сервис на Фучович, само че последва ново тъждество и тайбрек. В него унгарецът съумя да надделее.

В третата част Димитров нямаше проблеми. Той реализира пробив за 4:2, отбрани го и по-късно закономерно поведе в резултата. Така се стигна до четвърти сет, в който българинът проби още първоначално, само че още веднъж позволи равнене. Умората също си сподели думата и Григор отстъпи с 4:6.

Снимка: usopen.org

Мачът влезе в решителния пети сет. В 9-те си участия в главната скица на Откритото състезание на Съединени американски щати, Димитров е играл единствено 5 мача с по 5 сета, в това число и миналогодишният четвъртфинал, когато победи Роджър Федерер. Този път обаче не съумя да се поздрави с триумф и след два позволени пробива отпадна от шампионата.

Димитров продължава да има 3 участия в трети кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати, до момента в който Фучович за първи път в кариерата си ще взе участие на този стадий на конкуренцията. Негов противник ще бъде французинът Франсис Тиафо, който победи също в 5 сета Джон Милман.

Единствената българска представителка в конкуренцията остава Цветана Пиронкова, за която шампионатът съставлява завръщане след близо 3 години отвън корта поради майчинство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР