Григор Димитров се класира за четвъртфинал на турнира на червени

...
Григор Димитров се класира за четвъртфинал на турнира на червени
Коментари Харесай

Григор стигна 1/4финал в Барселонаслед драматичен мач срещу 88-я в света

Григор Димитров се класира за четвъртфинал на шампионата на червени кортове в Барселона, откакто победи мъчно 88-ия в света - Малек Джазири от Тунис.

Срещата продължи 2 часа и 50 минути, а публиката в каталунския град може да бъде удовлетворена от множеството обрати и атрактивни отигравания, които си размениха Димитров и 34-годишният му противник.

В последна сметка българинът се класира в идващия стадий на шампионата за първи път в кариерата си, откакто победи със 7:5, 3:6, 7:6 (8). Така към този момент салдото в мачовете сред Джазири и Димитров е 1:1.

Срещата стартира с бърза замяна на геймове. Първият пробив изненадващо бе в актива на тунизиеца за 3:2 след двойна неточност на българина. Григор се активизира и съумя да се върне в мача, откакто понижи изоставането си в 8-ия гейм. Двамата продължиха да си разменят геймове до края на сета, когато, макар постоянния отпор на Джазири, българинът поведе след 7:5

Тунизиецът обаче отговори стремително - пробив в първия гейм на втория сет. Последва замяна на подавания, а Григор по този начин и не откри пътя към изравняването. Нещо повече - Джазири съумя да вземе 3 гейма на 0 и изравни резултата в сетовете след 6:3.

88-ият в света реализира пробив за 3:1 в третия сет. Григор обаче съумя да се задържи в играта и взе подаването на противника си, с цел да направи резултата 3:4, а по-късно и да изравни. Тунизиецът взе своя гейм, а по-късно изиска медицински таймаут. След подновяването на играта двамата продължиха без пробиви, а третия сет се реши в тайбрек, в който българинът се наложи с 10:8.

Следващият противник на Димитров ще бъде спечелилият в мача Пабло Кареньо Буста - Андриан Манарино.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР