Григор Димитров, който запази 19-ото място в света, се класира

...
Григор Димитров, който запази 19-ото място в света, се класира
Коментари Харесай

Гришо отупа дебютант в Монреал

Григор Димитров, който резервира 19-ото място в света, се класира за втория кръг на шампионата по тенис на твърда настилка от сериите “Мастърс” в Монреал (Канада) с награден фонд 6,57 милиона $. Поставеният под номер 15 Димитров победи участващия с “уайлд кард” представител на домакините Алекси Галарно с 6:4, 7:5.
Най-добрият български тенисист, който е полуфиналист в конкуренцията от 2014 година, изпита известни проблеми против 23-годишния Галарно, който е 237-и в международната класация, и е безспорен АТП дебютант.

Хасковлията проби за 3:2 в първата част, с цел да поведе в резултата при 6:4. Във втория сет Димитров изгуби подаването си и изостана с 1:4, само че съумя да се добере до 5:5 и по-късно завоюва оставащите два гейма в дуела, траял 92 минути. В първата част срещата беше прекратена за към половин час поради дъжд от дъжд.

С триумфа си най-хубавият български тенисист проработи 42 760 $ и 45 точки за класацията на АТП. Във втория кръг на шампионата 31-годишния Григор Димитров ще играе против Алекс де Минор (Австралия), който отстрани Денис Шаповалов (Канада) след 7:5, 7:6 (4). Българинът има една победа в общо две срещи с Де Минор.

В схемата на двойки Димитров и Андрей Рубльов (Русия) трябваше да играят против австралийците Матю Ебдън и Макс Пърсел, които през този сезон завоюваха купата на “Уимбълдън” и играха край на Откритото състезание на Австралия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР