Григор Димитров излиза срещу световния №1 Новак Джокович в полуфинален

...
Григор Димитров излиза срещу световния №1 Новак Джокович в полуфинален
Коментари Харесай

Новак Джокович застава на пътя на Григор Димитров в Париж

Григор Димитров излиза против международния №1 Новак Джокович в полуфинален мач на шампионата от сериите " Мастърс " 1000 в Париж.

Българинът си обезпечи среща с четирикратния отличник във френската столица след серия от четири следващи победи и мощно показване.



Двубоят сред двамата стартира в 15 часа и ще бъде излъчен директно по " Макс Спорт " 1.

За Димитров присъединяване е първо на полуфинал в Париж, откакто в предходните шест години отпадаше в трети кръг и в никакъв случай не беше прекосявал тази фаза. В кариерата си българинът за шести път ще играе на полуфинал в " Мастърс " категорията и дотук завоюва единствено в Синсинати през 2017 година

С представянето си в Париж някогашният №3 в света затвърждава положителното си показване във втората половина от сезона. Това е втори полуфинал за него от август насам, като от US Open насам салдото му е 11 победи и пет провали.

Димитров доближи до полуфинала след победи над Юго Умбер, Давид Гофен, Доминик Тийм и Кристиан Гарин. Само в откриващия си дуел българинът даде сет на противника си, като го победи след поврат.

" До момента всичко се развива фантастично за мен. Радвам се да бъда още веднъж на положително равнище, да се върна на централния корт и да играя положителни мачове. Семейството ми е до мен, което ми дава спомагателни сили. Надявам се да изиграя още два мача в Париж ", сподели Димитров преди полуфинала.

Победата над Гарин разреши на Димитров да си подсигурява свършек на годината с позитивен баланс, откакто шампионатът в Париж е финален за него. Дотук той има 22 победи и 20 провали. Освен това успеха над чилиеца връща българския тенисист в топ 20 на международната класация. Виртуално той заема 19-ата позиция.



Съперникът му Джокович почиваше в първия кръг, след което победи Корентен Муте, (7:6, 6:4), Кайл Едмънд (7:6, 6:1) и Стефанос Циципас (6:1, 6:2). Сърбинът е финалист в Париж от 2018 година

Димитров и Джокович са се срещали общо девет пъти дотук, а международният №1 има единствено едно проваляне против българина. То пристигна през 2013 година в конкуренция точно от " Мастърс " 1000 серията в Мадрид и оттогава е в серия от шест следващи победи. Последният мач сред тях беше през 2018 година в Синсинати и беше решен в три сета.

На полуфинал двамата са се срещали единствено един път - " Уимбълдън " 2014, когато Джокович спря стремежа на Димитров в трагичен четирисетов конфликт. През сезона Джокович потвърждава положителната си форма с баланс от 51 победи и девет провали, като дотук завоюва и четири трофеи Australian Open, мастърса в Мадрид, " Уимбълдън " и Токио "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР