Греяното вино се е превърнало в абсолютен символ на Коледа.

...
Греяното вино се е превърнало в абсолютен символ на Коледа.
Коментари Харесай

Полезно: Как да си приготвим греяно вино за Коледа

Греяното вино се е трансформирало в безспорен знак на Коледа. Традиционното греяно вино се прави с алено вино като портвайн или бордо, в някои страни го укрепват с ром или ликьор. Виното би трябвало да е плодово и да не е отлежавало в дъбови бъчви, предава "Дарик ".

Рецептите за греяно вино са многочислени и за другите желания и усети. Има предписания за подготвяне на напитката в алкохолен и безалкохолен вид. Подходящи типове червени виновност са портвайн и бордо, само че може да го приготвите с алено вино по ваш избор.

Традиционната българска рецепта за греяно вино включва алено вино, няколко лъжички мед и черен пипер. Най-известните подправки за глеяното вино са карамфил, кардамон, канела, черен пипер и джинджифил. Сервира се горещо, само че може и единствено леко загрято.

Ето по какъв начин да си извършите люто греяно вино:

В кафениче сипете чаша вино и го сложете на котлона. Добавете черен пипер и сега, в който виното заври, махнете от котлона. Може да сложите разнообразни плодове, с които разполагате у дома, и по този начин да разнообразите усета му- ябълки, круши, портокали, мандарини, даже резенче лимон.

Насладете се на празниците и се отпуснете с чаша ароматно греяно вино.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР