Грета Тумберг е пред спечелването на Нобелова награда за мир.

...
Грета Тумберг е пред спечелването на Нобелова награда за мир.
Коментари Харесай

Мариела Нордел: Зад малката Грета стоят големи корпорации

Грета Тумберг е пред спечелването на Нобелова премия за мир. Напълно допустимо е тя да стане най-младият притежател на влиятелното отличие и да получи един милион евро. Шестнадесетгодишната шведка е номинирана поради протестната й акция, ориентирана против бездействието на държавните управления към климатичните промени.

Грета увлече доста връстници, със своите „ Петъци за бъдещето “ и за броени дни стана международно великолепие. Тя се срещна се с политици от най-голям сан, приказва от високи трибуни, в това число и пред Организация на обединените нации. Някои звезди на шоубизнеса, да вземем за пример Ким Кардашян, и се възхитиха.

Мнозина обаче заподозряха, че зад акцията на Грета, стоят възрастни съветници и доста мощни стопански субекти. Има подозрение за операция и ползи, свързани с доста пари. Путин я назова: Зле осведомена. В Рим обесиха чучелото й.

Мариела Нордел е приключила право, занимава се и с публицистика. В момента тя живее в Холандия, само че години е били омъжена в Швеция. Бащата на шестнадесетгодишната й щерка е швед, тъй че нашата колежка, добре може да проучва феномена наименуван Грета.

- Госпожо Нордел, като човек, който познава нравите на шведите, по какъв начин си обяснявате това, което се случи с дребната Грета. За дни тя става персона от международна големина?

- Една моя другарка българка ми написа следното: Това „ Гретче, ни беше съседка. Живеят още на „ Инедалсгатан “ против нашата постройка. Детето е ментално, истерично, а родителите са ненормални. Бащата незает паразит, а майката оперна певица с не изключително сполучлива кариера. “

Няма да разясня. Просто зад това дете стои една амбициозна майка, близка на кралското семейство. На Грета, като на всяко дете, несъмнено това се отнася и за моята щерка, която й е връстница, не му се върви на учебно заведение. Тогава родителите измислят гениалния проект.

Тупват я пред Народното събрание, където да стачкува, с цел да я виждат медиите. Там това не е толкоз мъчно. Така стартира историята. Според мен тя е измислена от родителите, които написаха книга. Очаква се тя да набере рекордни тиражи. Както виждате машината за пари работи.

- Не обяснявате ли всичко прекомерно обикновено. Грета отхвърля родителите й да стоят зад нейната акция.
- Наистина може и да не са единствено родителите, а надалеч по мощни сили: огромните корпорации, не споделям политиците, те са единствено пионки.

- Няма ли съображение за митинга на Грета. Той въпреки всичко е обвързван с климата, с бъдещето на планетата?
- Учените настояват, че климатичните промени са циклично събитие и постоянно с тях се спекулира. Целта е да се постановат все по-високи налози и такси, от което да се извличат облаги. Отскоро при продажба на билетите за аероплан оферират непринудено да дадеш две евро, за понижаване на нездравословните излъчвания.

Но бъдете сигурни, че скоро сумата ще стане пет евро и ще бъде наложителна. И кои ще вземат парите? Тези които замърсяват. Целта съгласно мен е да се ударят богатите на нефт страни: Русия и Саудитска Арабия.

Но има проучване, което демонстрира, че при производството на акумулаторите, които са в основата, на хибридните транспортни средства, природата се замърсява в пъти повече.

- Грета е към този момент звезда. Какво я чака от тук нататък?
- Това дете ще бъде употребявано в този момент, с цел да се прокарат някакво лобистки закони, да се наложат спомагателни налози и такси, стопански и климатичмно голословни, да се основат нови производства, и като се направи всичко това, ще бъде забравена?

Става въпрос за небивалица на по този начин наречените либерали, които аз назовавам либерасти.

- Какво имате срещу тях?
- За тях всичко, което е обикновено, става ненормално, извратеното става позволено, погазват се всевъзможни Божии закони и етични правила. Ако се възпротивиш, незабавно те афишират за расист, който постанова езика на омразата и какво ли не още.

- И въпреки всичко за какво толкоз деца потеглиха след Грета. Ето в Холандия, където вие живете излязоха десетки хиляди. Това не може да се отхвърли.
- От една страна, към този момент споделих, на децата не им се върви на учебно заведение и митингите са им добре пристигнали. Освен това, във всяко учебно заведение има Неправителствени организации /НПО/. Те също влияят на децата.

- Как?
- С властта и парите, които им е дала страната.

- Тези дни България има нервност, родители не пущат децата на учебно заведение, от боязън че ще им ги лишават. Това е добре проведена акция, без основателни аргументи, която провокира съществено напрежение. Как ще коментирате това от позиция на индивида, който живее в Холандия. Как стоят нещата там.

- България още не е приела т.н тактика за децата и ми се коства, че няма съображение за безпокойствие. Премиерът Борисов особено го подчерта- А по отношение на Холандия, ще опиша случай, на който аз бях пострадала.

Дъщеря ми Никол имаше здравословен проблем и стартира да закъснява за учебно заведение. Въпросното Неправителствени организации незабавно ме привика. Отидох с юрист, което по никакъв начин не им хареса. Започнаха да ме разпитват, за какво не се грижа за здравето на щерка си, за какво не вземам ограничения.

Обясних, че тя е съветвана от двама международни експерти. Че съм направила нужното. Показах документите. Те не чакаха, че ще отида по този начин готова. Въпреки всичко ме рапортуваха в общината вървях и там да давам пояснения, да демонстрирам документи.

- Как си обяснявате тази офанзива, тъкмо против вас?
- Аз съм идеалният таргет: самотна майка, чужденка емигрантка, работи доста, с цел да заплаща сметките и да устоя детето си. Това значи, съгласно тях, че не се грижа него...

- Какви могат да бъдат следствията от едно такова решение?
- Вземат детето без правосъдно решение и го дават на приемно семейство, което ще получава най-малко 1700 евро за всяко. Тези хора постоянно са наркомани и алкохолици, които нищо не работят.

НПО-та, извеждат децата с полиция, без правосъдно решение.. Това е бизнес!

- А по какъв начин можеш да си го върнеш?
- С дълги каузи в продължение на 2-3 години, за които несъмнено, би трябвало да имаш финансов запас, какъвто емигрантите нормално нямат. Това се случва в Швеция, Холандия, Норвегия. Но за благополучие не и в България.

Исак Гозес
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР