Грешка по Фройд се нарича, когато изричаме или пишем нещо,

...
Грешка по Фройд се нарича, когато изричаме или пишем нещо,
Коментари Харесай

БНТ с фейкнюз за Народен съд - slava.bg

Грешка по Фройд се назовава, когато изричаме или пишем нещо, което не е реалност, само че очевидно съставлява наше прикрито, потиснато предпочитание. Нещо от този жанр е подправената вест, която Българска национална телевизия пусна: "Организаторите на антиправителствените митинги привикват Народен съд ".

На уеб страницата на държавната телевизия тя е илюстрирана, също подправено, със фотографията на остарелия и неактивен към този момент парламент, а не на Министерския съвет да вземем за пример, където се обитава кабинетът, за чиято оставка са митингите. Коментарът на техния уредник Николай Хаджигенов: "БНТ фейкнюз...Никой не е обявявал привикване на национален съд. Напротив, ние сме гневни съперници на сходни "идеи ".

Та, в случай че някой не е схванал, за какво Кошлуков е идната законна цел на митинга... ". След този пост на юриста във Facebook Българска национална телевизия смъкна подправената си вест. Но мненията в мрежата бяха еднопосочни: "Всъщност, не е неприятна концепция ", написа Николай Василев.

Павел Пенчев: "Колкото и изкусително да звучи ". Андрей Драганов: "Съд, затвор и лустрация биха били задоволителни... ". И още десетки такива отзиви.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР