Гремио е новият носител на Копа Либертадорес. Тази нощ бразилският

...
Гремио е новият носител на Копа Либертадорес. Тази нощ бразилският
Коментари Харесай

Гремио е новият носител на Копа Либертадорес

Гремио е новият притежател на Копа Либертадорес. Тази нощ бразилският клуб записа втора победа над Ланус в реванша от финала в шампионата. Отборът от Порто Алегре се наложи с 2:1 като посетител в Аржентина, а преди този момент бе победил и в първия дуел на собствен терен с 1:0 и по този начин с общ резултат 3:1 си подсигурява спечелването на най-престижния клубен трофей в Южна Америка. Фернандиньо в 27-ата и Луан в 42-ата минута вкараха головете за гостите, до момента в който почетното попадение за домакините бе дело на Хосе Санд от дузпа в 72-ата минута.

Още от началните минути Гремио изглеждаше по-опасният от двата тима. В 7-ата минута Фернандиньо насочи мощен диагонален удар, който бе избавен от вратаря. След това в 15-ата минута Лукас Бариос стреля рисково от отдалеченост, само че около вратата.

В 27-ата минута гостите стигнаха и до разкриване на резултата. Те проведоха страхотна контраофанзива, Фернандиньо пробяга половината терен с топка в крайници, след което с бобмен шут не остави шансове на вратаря за 0:1.

Ланус се стресна от това развиване на нещата и опита бързо да се върне в мача. Само три минути след гола Веласкес извърши отлично един пряк-свободен удар и много затрудни вратаря Марсело Грое, който въпреки всичко съумя да избави. След това в 39-ата минута Роман Мартинес насочи мощен отдалечен удар, само че не съумя да откри очертанията на вратата.

Гремио пък търпеливо продължаваше да дебне своя късмет, който пристигна в 42-ата минута, когато се стигна до нова рискова контра. Луан получи извеждащ пас мина през двама бранители на противника, след което елегатнто копна топката над вратаря за 0:2.

През второто полувреме Ланус взе самодейността в търсене на метод да се върне в мача. Домакините обаче създаваха прекомерно малко действителни голови рискове.
В 56-ата минута една отбита топка попадна в краката на Хосе Санд, който незабавно стреля от добра позиция, само че неопределено.

В 70-ата минута напъните на Ланус въпреки всичко бяха възнаградени. Лаутаро Акоста бе съборен от Жаилсон в наказателното поле, а съдията уточни бялата точка. Хосе Санд пък се нае да извърши наказателния удар и бе прецизен за 1:2.

В 83-ата минута Гремио остана в понижен състав, откакто Рамиро Бенети първо се спречка с неприятелски състезател в средата на терена и получи жълт картон, а по-късно сподели и някакви обидни думи към съдията, който не се поколеба да извади и червен картон и да му уточни изхода.

Аржентинците обаче не съумяха да се възползват от численото си предимство в оставащите минути, а в края гостите даже бяха покрай трето попадение, само че Луан направи непростителен пропуск, останал очи в очи с вратаря.

В кайна сметка Гремио подвигна трофея, като това е трето такова отличие във витрината на клуба, който преди този момент е печелил същия шампионат и през 1983 и 1995 година. За Ланус пък това бе първо присъединяване на край. Най-успешният тим в шампионата си остава Индепендиенте със 7 оценки на сметката си.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР