Гръцкото социално министерство отпуска 30 милиона евро за ваучери за

...
Гръцкото социално министерство отпуска 30 милиона евро за ваучери за
Коментари Харесай

Три пъти повече ваучери за социално слаби дава тази година Гърция

Гръцкото обществено министерство отпуска 30 милиона евро за ваучери за безвъзмездна отмора за 533 хиляди работещи или безработни лица с ниски приходи. Условието е годишен приход до 30 хиляди евро с платени осигуровки най-малко 50 дни преди подаване на молбата
С преимущество са фамилиите с дребни деца. Тази опция включва и българите, работещи в Гърция, които имат изрядно данъчно досие.
Тази година сумата за ваучери за вътрешен туризъм е увеличена три пъти спрямо предходната.
Социалното министерство в южната ни съседка цели от една страна да подкрепи вътрешния туризъм след рецесията с ковид, а от друга - да предостави  опция на над половин милион обществено слаби и безработни да почиват гратис.
Обмисля се също да бъдат платени и част от транспортните разноски, което ще насочи доста от почиващите  към островите.
Припомняме, че Правителството на Гърция реши най-късно до 1 юли да отвори границите за туристи от Европейския съюз, Шенгенското пространство и Израел. Възможно е това да стане и по-рано, оповестява в. Kathimerini, представен от БГНЕС. Очаква се публично изказване по тематиката да бъде направено в сряда или четвъртък, както и да бъде оповестен държавният проект за поддръжка на туристическия бизнес.
Здравните управляващи в страната към този момент са одобрили проекта на държавното управление в страната да се позволяват туристи и остава да бъде конкретизирана единствено датата. Това ще зависи от епидемиологичната конюнктура, която сега са доста обнадеждаваща. Отварянето на границите може също да докара обновяване активността на сезонните хотели от 15 юни, а работещите целогодишно ще отворят порти от 1 юни. Съответните решения ще бъдат взети от премиера Кириакос Мицотакис. Очаква се през последната седмица на май да се възобновят интернационалните полети с някои страни.
Според решението на държавното управление, идващите пасажери няма да бъдат поставяни под карантина или от тях да се изисква тест за ковид.
Гърция настояваше за тези проби, преди Европейската комисия да приготви лист с оферти по отношение на свободното придвижване в границите на Евросъюза. Искането не беше признато от Европейски Съюз, нито от Европейския център за предварителна защита на болесттите и Европейската организация за авиационна сигурност, които взеха решение, че тестванията не би трябвало да са причина за пътешестване, поради съществуващите научни данни. Отделните страни ще имат правото да постановат спомагателни условия, само че Европейски Съюз изиска да се съблюдава правилото на недискриминация. Що се отнася до полетите, те ще се реализират в сходство със характерни протоколи, които включват спазването на физическо разстояние на летищата. Маските ще бъдат наложителни на летищата и на борда на самолетите. Преди полет ще се изисква попълване на специфичен въпросник за здравословното положение на пасажерите. По отношение на пакета за туристическия бранш, Мицотакис ще разгласи и серия от ограничения за поддръжка на превоза, хотелите и всички браншове, свързани с развиването на хотелиерския бизнес и пътуванията.
Вижте още:
Словенците ще получат ваучери за почивка
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР