Гръцкото правителство се опитва да овладее недоволството срещу мигрантите. Жителите

...
Гръцкото правителство се опитва да овладее недоволството срещу мигрантите. Жителите
Коментари Харесай

Гърция се опитва да тушира недоволството срещу мигрантите

Гръцкото държавно управление се пробва да овладее недоволството против мигрантите. Жителите на Егейските острови още веднъж заплашват със стачки. Вече връщат незаконни мигранти назад в Турция.

Министърът на новосъздаденото министерство по миграцията организира обиколка по гръцките острови, с цел да овладее недоволството на локалните поданици от наличието на хиляди мигранти там. Министър Панайотис Митаракис съобщи от остров Кос, че се приключва продължителното задържане на мигрантите.

В развой на реализация е държавна стратегия за основаване единствено на затворени и добре охранявани лагери, където незаконните мигранти и тези, които нямат право на бежански статут в границите на месец ще се връщат в Турция.

„ Няма да оставим за непрекъснати нито мигранти, нито бежанци на егейските острови “,заяви гръцкия министър.

Жителите на гръцките острови в Егейско море, които организираха двудневна всеобща стачка против наличието на мигрантите и високата престъпност, оповестяват, че са в подготвеност за нови продължителни митинги.

Сухопътната граница с Турция също е деен маршрут за нахлуване на незаконни мигранти. Увеличиха с 400 души защитата на границата.

Говорителят на държавното управление Стелиос Пецас направи изрично изказване, че „ Гърция към този момент не е гостоприемна за незаконни мигранти “.

В същото време полицията всеобщо ревизира мигрантите в страната за разрешителни за престояване. Ежедневно арестуват стотици без право на престой и ги връщат в Турция.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР