Гръцкото консервативното правителство на новия премиер Кириакос Мицотакис спря високите

...
Гръцкото консервативното правителство на новия премиер Кириакос Мицотакис спря високите
Коментари Харесай

Новото гръцко правителство спря златни пенсии за избрани хора

Гръцкото консервативното държавно управление на новия министър председател Кириакос Мицотакис спря високите пенсии, които лявата СИРИЗА е отпускала на висши държавни чиновници. Бедните гръцки пенсионери са шокирани от неналичието на обществена правдивост.

„ Златни пенсии са изплащани по време на СИРИЗА “, осведомиха на първа страница гръцките медии и разясняват, че рогът на изобилието е бил предопределен единствено за определени хора - юристи, шефове на държавни компании и публицисти. Данни за тези случаи изнесе новият министър на труда Янис Вруцис.

„ Когато поех поста, заварих шокиращи данни. Заварих изчислени пенсии в размер от 10 хиляди евро до 20 и даже до 24 хиляди евро на месец! Поисках пояснения. Защото това значи, че на човек за 10 години би трябвало да се изплатят 3 милиона евро “, сподели той, представен от БНР.

Повече от година предходното държавно управление е било осведомено със случая, само че не реагирало, а даже подготвило документите за нова партида „ златни пенсионери “.

Със заповед на министър Вруцис, след гласоподаване в Народното събрание, се стопира изплащането на тези пенсии, преизчисляват се, като се слага таван от не повече от 4 хиляди евро пенсия на месец в редки случаи на осигуровки в извънредно огромни размери.

Обикновените гръцки пенсионери, чиито пенсии по време на рецесията бяха орязани тъкмо 12 пъти, са шокирани след разкритията и го нарекоха „ покруса “:

„ Това е трагично. Дават 174 евро пенсия на бедна вдовица и в това време да заплащат такива големи суми на определени лица “

Премахва се и наложителната до момента препоръка на предходния шеф за аргументите за овакантяване на служителя. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР