Гръцкият заместник-министър на външните работи Милтиадис Варвициотис предложи вчера бюджетът

...
Гръцкият заместник-министър на външните работи Милтиадис Варвициотис предложи вчера бюджетът
Коментари Харесай

Гърция поиска "откритост" от ЕС за граничните заграждения

Гръцкият заместник-министър на външните работи Милтиадис Варвициотис предложи през вчерашния ден бюджетът на Европейски Съюз да финансира построяването на гранични заграждения, акцентирайки, че физическите бариери понижават притока на мигранти, оповестява ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Варвициотис изрази мнението, че Европейският съюз би трябвало да бъде " почтен и открит ", и добави, че " загражденията работят и не би трябвало да бъдат осъждани от Европейската комисия ". Като отговор получи смесени реакции от сътрудниците си от Европейски Съюз.

 Брюксел: И оградата е стена, не даваме пари за нея Брюксел: И оградата е стена, не даваме пари за нея

Германският министър по европейските въпроси Анна Лурман сподели, че нейната страна " не има вяра " в сходни оферти.

Словашкият министър по европейските въпроси Андрей Станчик акцентира, че е нужно да се направи повече за отбраната на границите на Европейски Съюз.

Френският държавен секретар по европейските въпроси Лоранс Бун разясни, че " парите на Европейски Съюз са, с цел да подкрепят отбраната на външните граници, само че няма европейски пари за създаване на циментови и тухлени постройки ".

Министрите от държавните управления на страните от Европейски Съюз бяха в Брюксел, с цел да дискутират бъдещи ограничения по отношение на следващия опит за справяне с възходящия брой мигранти, търсещи леговище, и противозаконни мигранти в Европейски Съюз. Миналата седмица еврокомисарят по вътрешните работи Илва за физически заграждения в изявление за Европейския нюзрум, описвайки оградите и стените като " недобро решение " за миграцията.
През октомври 2021 година 12 страни от Европейски Съюз, в това число Австрия, Полша и Унгария, желаеха от Европейската комисия да се финансира построяването на физически бариери с бюджета на Европейски Съюз, само че предлагането беше отхвърлено.

Австрийският канцлер Карл на дневен ред през януари и изиска 2 милиарда евро за разширение на граничната ограда сред България и Турция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР