Гръцкият външен министър Никос Кодзияс заяви, че правителството на страната

...
Гръцкият външен министър Никос Кодзияс заяви, че правителството на страната
Коментари Харесай

Гръцкият външен министър: По-добре Македония да ни е приятел, отколкото да стане Велика България

Гръцкият външен министър Никос Кодзияс съобщи, че държавното управление на страната му има поради всички вероятни разновидности за развиването на обстановката и че националните ползите на страната са предпазени , а договорът със Скопие ще влезе в действие едвам след приключването на нужните конституционни промени, предава македонската електронна медия „ Макфакс “.
Кодзияс съобщи, че задачата на Гърция е да има другарска страна или сътрудник на северната си граница, което е доста по-добър вид от опцията Македония да стане " общественост, доминирана от Турция, или да се разпадне и да отвори пътя на Велика Албания и Велика България ".
" Проблемите на външната политика са доста съществени и доста неподходящи. Гърция това ли желае? Защото те приказват без да мислят за последствията ", разяснява Кодзияс.
" Трябва да разделим историческата Гърция и антична Гръцка Македония от географската такава. Ако не го създадем, ще сме комплицирани ", добави той.
Гръцкият министър също по този начин означи, че Турция се пробва да трансформира албанския шовинизъм в ислямски фундаментализъм и да сътвори база за образование на ислямски екстремисти наоколо до граничните пунктове, съобщи Фокус.
Коментарът на Кодзияс последва обвиняванията на някогашния заместник-министър ръководител и министър на финансите на Гърция Евангелос Венизелос, който твърди, че държавното управление на Ципрас е „ безгръбначно “ и не усеща ислямския фундаментализъм на гръцките граници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР