Гръцкият тенисист Стефанос Циципас се класира за първи път в

...
Гръцкият тенисист Стефанос Циципас се класира за първи път в
Коментари Харесай

Стефанос Циципас е първият финалист на Australian Open

Гръцкият тенисист Стефанос Циципас се класира за първи път в кариерата си на финала на Откритото състезание на Австралия по тенис.

Поставеният под номер 3 в схемата Циципас се наложи на полуфиналите над Карен Хачанов (Русия) със 7:6(2), 6:4, 6:7(6), 6:3 за 3:21 часа.

Циципас пропиля задатък от 5:3 и пропусна два мачбола в тайбрека на третия сет, само че в четвъртата част доминираше, взе преднина от 4:1 и след 6:3 затвори мача. Така той доближи до финала в Мелбърн за първи път в кариерата си след три изгубени полуфинала преди този мач и в случай че завоюва купата ще стане номер 1 в международната класация.

Третият в схемата Циципас играеше по-добре през целия дуел и когато се очакваше да завърши срещата в три сета, защото сервираше за успеха, той позволи пробив, а по-късно Хачанов все и тайбрека с 8:6. В четвъртия сет гръцкият тенисист направи ранен пробив и без проблеми завърши дуела.

" Гледах на този корт Маркос Багдатис като дете и си мечтаех и аз да бъда тук. Чувствам се блажен, че мога да играя тенис на такова ниво. От доста години се пробвам да сложа гръцкия тенис на картата. Ще забележим какво ще се случи на финала ", сподели Циципас в изявлението си на корта.

" Това са моменти, за които съм работил старателно - да бъда на край. Сега ще се боря освен за купата, само че и да бъда номер 1 в света, което е фантазията ми още от дете. И още по-хубаво е, че може да се случи тук в Австралия ", добави той.

На финала в неделя Циципас ще срещне спечелилия от мача сред деветкратния първенец Новак Джокович (Сърбия) и Томи Пол (САЩ).

Джокович има общо 21 трофеи от Големия шлем, с една по-малко от Рафаел Надал, и е в серия от 26 следващи победи. До тази седмица Пол в никакъв случай не беше прекосявал четвъртия кръг в 13 предходни участия на шампионатите от Шлема.
 Бразилци са новите първенци на Australian Open при смесените двойки
Бразилци са новите първенци на Australian Open при смесените двойки

Рафаел Матош и Луиза Стефани победиха Саня Мирза и Рохан Бопана
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР