Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви днес, че хладнокръвното отношение на

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви днес, че хладнокръвното отношение на
Коментари Харесай

Мицотакис: Гърция ще защити суверенитета си от нарушения от страна на Турция

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис съобщи през днешния ден, че невъзмутимото отношение на Атина към нарушаванията от страна на Анкара не би трябвало да се пояснява погрешно от Турция, защото Гърция има благоприятни условия и предпочитание да отбрани суверенитета си, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Мицотакис приказва след среща със сръбския президент Александър Вучич, който е на публично посещаване в Гърция.

Съгласихме се, че единствено интернационалното право в последна сметка подсигурява мирното взаимно битие на народите, изключително в такива райони като Източна Европа, в които има обременено с проблеми историческо минало. Хладнокръвното и устойчиво отношение към непрекъснатите нарушавания от страна на Турция в Средиземноморието не би трябвало да се възприемат погрешно, акцентира Мицотакис.

По думите му Гърция има благоприятни условия и предпочитание да отбрани националния си суверенитет и права, когато и да се наложи това.

Той означи, че цялата интернационална общественост е застанала на страната на Гърция по въпроса за " недействителния меморандум " за съдействие сред Турция и Либия.

Не би трябвало да се не помни, че той бе наказан от Европейски Съюз, Съединени американски щати, Египет, Израел. Нашата страна има доста мощни съдружници в целия свят, сподели Мицотакис.

Той добави, че Гърция няма да спре да акцентира, че е належащо да се зачита интернационалното право, което изискване за добросъседските връзки. И ние постоянно поддържаме откровения разговор, сподели министър председателят.

През ноември турският президент Ердоган и ръководителят на държавното управление на националното единодушие на Либия Файез ал Сарадж подписаха съглашението за разграничение на морските пространства и съглашение за съдействие в областта на сигурността. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР