Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис посети днес първия ваксинационен мега център

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис посети днес първия ваксинационен мега център
Коментари Харесай

Гърция отваря първия мега ваксинационен център

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис посети през днешния ден първия имунизационен мега център в северното атинско предградие Маруси, основан, с цел да усили броя на имунизациите в страната, оповестява вестник " Катимерини ". Центърът " Прометей " ще отвори порти в понеделник и ще бъде първият от четири такива имунизационни центрове в Гърция.

Това, от което се интересуваме, е жителите да идват тук, да получат обслужването, което засужават, бързо и безвредно да се имунизират и този развой да върви допустимо най-бързо, съобщи Мицотакис.

Това ще завърши, когато забележителен % от нашите жители се имунизират, сподели гръцкият министър председател.

Мега центърът, ситуиран в изложбената зала " Хелекспо ", в първата фаза ще работи от 8 часа сутринта до 8 часа вечерта с 48 имунизационни пункта. Той ще е с потенциал 2400 имунизации на ден през февруари. Това ще нарасне до 5760 имунизации на ден, когато ще бъдат открити 96 имунизационни пунктове. В първата фаза имунизации ще се насрочват на всеки 15 минути.

Освен в Атина, втори имунизационен център ще стартира работа в понеделник в Солун в постройката, в която се обитава годишният интернационален панаир. През февруари неговият потенциал ще бъде 1000 имунизации на ден и 6480 имунизации на ден, когато бъдат отворени всички пунктове за имунизация, написа " Катимерини "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР