Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви началото на издаването на цифрови

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви началото на издаването на цифрови
Коментари Харесай

Гърция се хвали с дигитален ваксинационен сертификат срещу коронавирус, иска общоевропейски

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис разгласи началото на издаването на цифрови документи за имунизация в страната, заяви БГНЕС.
Мицотакис напомни, че към този момент е повдигнал въпроса за обединен европейски общоприет имунизационен документ в Европейски Съюз. Гръцките жители, които са били имунизирани против ковид, могат да получат цифрово уверение от през днешния ден, 20 януари, заяви Мицотакис.
 Сертификат за имунизация или имунизационен паспорт към този момент е реалност у нас Сертификат за имунизация или имунизационен паспорт към този момент е реалност у нас
Направиха проява на документа за имунизация за COVID-19 у нас, като първият показан пуиблично подобен документ е на здравният м...
" От 20 януари стартира издаването на цифров документ за имунизация. Това е следващата гръцка иновация. Всеки може да употребява този документ, както желае. Това е защитна мярка, тъй като единствено по този метод законната имунизация може да бъде доказана ", сподели Мицотакис.
Гръцкият министър председател напомни, че към този момент е повдигнал въпроса за уеднаквен документ за имунизация в Европейския съюз.
" Досега приемът [на тази идея] е топъл. Искам да подчертая, че това не е някакво ограничаване, а в противен случай, ще ни помогне да се отървем от рестриктивните мерки, които COVID-19 постанова сега върху придвижването на европейските жители. Това е изключително значимо за нашия туризъм и вероятностите за нашата стопанска система, изключително в навечерието на летния сезон. Международната асоциация за въздушен превоз се съгласи с това предложение, защото схваща какъв брой по-лесно ще стане за пасажерите, в случай че успеем да получим един имунизационен документ, общ за всички европейски страни ", сподели Мицотакис. Той удостовери, че ще повдигне този въпрос на срещата на върха на Европейски Съюз, която ще се организира вдругиден в онлайн формат. " Наистина се надявам, че ще успеем да разработим такава единна система за имунизационно узаконяване ”, съобщи Мицотакис.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР