Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис и руският президент Владимир Путин се

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис и руският президент Владимир Путин се
Коментари Харесай

Мицотакис обсъди с Путин енергетиката, Балканите, Източното Средиземноморие и Байдън

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис и съветският президент Владимир Путин се срещнаха в Сочи в сряда и диалозите им бяха фокусирани върху търговията, енергетиката, Балканите и Източното Средиземноморие . " Има място за възстановяване на гръцко-руските връзки в икономическите въпроси, двустранната търговия и туризма ", сподели гръцкият министър председател, който е на публично посещаване в страната, оповестява " Кийп толкинг Грийс ".

Гръцкият министър председател посочи значимата роля на Русия в районните въпроси заради позицията й на непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации , като сподели, че срещата е опция за продан на отзиви по въпросите на районната сигурност.

Мицотакис се базира на приноса на Русия към гръцката гражданска война от 1821 година тъкмо преди 200 години, довела до основаването на актуалната гръцка страна.

Путин посочи специфичната връзка сред двете страни и обстоятелството, че годината на историята Гърция-Русия съответствува с 200-годишнината от гръцката гражданска война, в която Русия оказа помощ на гръцкия народ да реализира задачите си .

През първите девет месеца на годината двустранната търговия се е нараснала с 56%. Руските компании имат мощен интерес да влагат в Гърция и " чакаме същия отговор от съответните гръцки ".

Путин добави, че Русия покрива повече от 40% от енергийните потребности на Гърция . " Русия извършва отговорностите си към Гърция и Европейски Съюз и ще продължи непрекъснатите си доставки на природен газ "

По отношение на Кипър той повтори, че Русия поддържа решението за двузонална и двуобщностна федерация .

По отношение на енергетиката Мицотакис сподели, че Русия " се е потвърдила като благонадежден снабдител на газ за Гърция , тъкмо както Гърция е благонадежден сътрудник ". " Важно е всички ценови корекции да не се отклоняват доста от съществуващото съглашение . "

Коментирайки връзките сред Европейски Съюз и Русия , гръцкият министър председател сподели, че е значимо разговорът да продължи . " Разпознавам огромните провокации, съзнавам нуждата постоянно да поддържаме каналите за връзка отворени. Русия е част от архитектурата на европейската сигурност ", сподели той и благодари на Русия за позицията й по кипърския въпрос.

Разговорите сред Путин и Джо Байдън са позитивно развиване , добави Мицотакис.

" Мисля, че фактът, че се организира диалог, е доста позитивен ", сподели той след диалозите си с Путин. " Иска ми се да има пътна карта за взаимна деескалация , тъй като в противоположен случай ще стигнем до обстановка, която ще ни върне няколко десетилетия обратно. "

" Не мисля, че някой желае това или желае това. Особено в сериозни интервали ". Важно е информационните канали да останат отворени, сподели той. " Важно е да организираме откровени полемики за неща, при които имаме разнообразни отзиви и е значимо да чуваме терзанията на другия ".
 Байдън: Путин е наясно с последствията, в случай че Украйна бъде нападната
Байдън: Путин е наясно с последствията, в случай че Украйна бъде нападната

Участие във военни дейности не е планувано, само че Русия и света би трябвало да схванат, че Съединени американски щати ще са по-твърди от 2014 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР