Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви днес, че турски изтребители са

...
Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви днес, че турски изтребители са
Коментари Харесай

Турски изтребители опитали да прихванат хеликоптера на Ципрас, твърди той

Гръцкият министър председател Алексис Ципрас съобщи през днешния ден, че турски изтребители са попречили на хеликоптера му по време на пътуването му за остров Агатониси в Егейско море, само че Турция уточни, че не е имало никакви опити за прихващане на хеликоптера, съобщи Ройтерс.

Те принудиха хеликоптера, в който бях, да се снижи и да прави маневри на дребна височина, до момента в който гръцки изтребители не прихванаха силите, нарушаващи нашето въздушно пространство, сподели Ципрас в тирада на о-в Агатониси, който е най-северният остров от групата на Додеканезите и се намира покрай турския бряг.

Посланието, което желая да им изпратя, е, че сходни глупави дейности нямат никакъв смисъл и че хабят гориво на вятъра. Винаги ще сме там, с цел да пазим нашата национална целокупност, уточни гръцкият министър председател.

Гръцки боен сподели пред Ройтерс, че гръцки изтребители F-16 са прихванали турските изтребители на към четири благи от хеликоптера на Ципрас.

Източник от турските сили за сигурност уточни, че турските изтребители са правили рутинни задачи.

Не е имало никакви опити за прихващане от турски изтребители по време на полета на гръцкия министър председател през днешния ден, съобщи източникът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР