Гръцкият премиер Алексис Ципрас направи изявление след приетата оставка на

...
Гръцкият премиер Алексис Ципрас направи изявление след приетата оставка на
Коментари Харесай

Алексис Ципрас отправи послание към Македония

Гръцкият министър председател Алексис Ципрас направи изказване след признатата оставка на шефа на гръцката дипломация Никос Кодзиас.
В него той изпрати послания към Македония и към членовете на своето държавно управление.
" Искам да насърча съседите да продължат процесите, самоуверено и уверено да създадат решаващата стъпка в построяването на отговорностите от историческия Договор от Преспа, тъй като няма да има друга опция.
Още един път ще заявя, че Гърция няма да одобри интеграция на нашата прилежаща страна в някоя интернационална организация, в която към този момент членуваме, в тази ситуация Европейския съюз и НАТО, с конституционното й име - Република Македония “, сподели гръцкият министър председател.
Алексис Ципрас изясни, че с болежка в сърцето е приел оставката на Кодзиас, акцентира, че това решение, само че и решението на самият него да поема министерството на външните работи в идващия интервал, е решение с повече послания, както на открито, по този начин и към вътрешността, само че и към неговото държавно управление, че няма да толерира " никаква персонална тактика в националната линия на страната " и в това време, че няма да толерира никой, умишлено или неумишлено, да заплаши насоката на цялата страна към излизане от рецесията.
„ Реших през идващия интервал персонално да поема министерството на външните работи и отговорността му. В същото време изпращайкипослание, че този мой избор е избор, който е сигнал за моята увереност да направя всичко, което е в моите ръце и да осигуря сполучливо довеждане докрай на историческия Договор от Преспа, което усъвършенства интернационалната роля на страната “, сподели Ципрас
От своя страна. Кодзиас реагира с обява в обществената мрежа Twitter.
“Искаха дълбоко да ме погребат, само че не помниха, че съм от сой ", написа в профила сишефът на гръцката дипломация Никос Кодзиас малко откакто си подаде оставката.
За да обрисува обстановката на вчерашното съвещание на министерски съвет, станало причина да се отдръпна, Кодзиас употребява елементи от ария на гръцки композитор и стихове от гръцки стихотворец.
„ Идва моментът, споделя поетът, да решите с кого ще вървиш и кого ще напуснеш. Премиерът и редица министри на вчерашното държавно съвещание направиха своя избор и аз своя. Но е добре да си запомнят стиха: желаеха да ме погребат дълбоко, не помниха, че съм от сой. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР