Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис заяви, че Атина отдавна проучва находища

...
Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис заяви, че Атина отдавна проучва находища
Коментари Харесай

Премиерът на Гърция ще избави ЕС от руския газ

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис съобщи, че Атина от дълго време изследва залежи на въглеводороди и може да помогне на Европа да стане самостоятелна от съветския природен газ. Това заяви " Та Неа ".

Гръцкият министър-председател акцентира, че това е належащо, с цел да може да се понижи цената на природния газ, както се дава обещание от доста месеци.

" Гърция напредва с доста бързи темпове в изследванията на нови въглеводороди югозападно от остров Крит, югозападно от Пелопонес и в композиция със забележителните находища, които към този момент са открити в Кипър, Израел и Египет, можем да дадем своя принос за това Европа да стане самостоятелна от съветския природен газ, може би по-бързо, в сравнение с сме очаквали ", загатна Кириакос Мицотакис.
 Мицотакис: Няма да позволим изнудване от Русия
Мицотакис: Няма да позволим изнудване от Русия

В изявлението си приказва за проблемите с силата

Според него е извънредно значимо на идващия Съвет на министрите да се реализира съглашение по трите обсъждани въпроса. Сред тях са: енергийна взаимност, опростяване на процедурите за одобрение на инсталирането на нови източници на възобновима сила и механизми за поправяне на цените (таван на цените).

По-рано Габриел Аттал, делегиран министър по въпросите на фискалната политика във френското Министерство на финансите, съобщи, че държавните управляващи работят за диверсификация на енергийните доставки и възнамеряват да реализират енергийна самостоятелност от Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР