Гръцкият министър на външните работи Никос Кодзиас заяви, че до

...
Гръцкият министър на външните работи Никос Кодзиас заяви, че до
Коментари Харесай

Гърция е изпратила своите предложения до Македония

Гръцкият министър на външните работи Никос Кодзиас съобщи, че до Скопие е изпратен текст, който съдържа предложенията на страната му по отношение на бъдещото съдействие сред Гърция и Македония , написа македонската медия „ Алсат-М “.
На въпрос от локални медии дали при визитата си тази седмица в Скопие той ще показа гръцкия план на съглашението, Кодзиас съобщи, че предложенията на Атина са към този момент изпратени.
„ Изработихме текст с нашите оферти, както във връзка с откритите проблеми, които имаме с БЮРМ, по този начин и за бъдещия дневен ред на съдействието, което ще донесе изгода и на двете страни. Изпратих този текст преди няколко дни в Скопие “, съобщи гръцкият външен министър. Очаква се Никос Кодзиас да дойде в Скопие в четвъртък.
В същото време ръководителят на партия „ Независими гърци “ – младши съдружен сътрудник в гръцкото държавно управление и министър на защитата на страната Панос Каменос съобщи, че не приема „ нито Северна, нито Южна, нито Източна, нито Западна Македония, тъй като Македония е една и гръцка “, предава македонската медия A1oN.
„ Позицията на „ Независими гърци “ е ясна във връзка с името на Македония. Не одобряваме решение, което да съдържа името Македония . Нито Северна, нито Южна, нито Източна или Западна Македония. Македония е една и гръцка. Добре ще е в Скопие да се проведат конституционни промени. Гърция направи няколко стъпки. Разбира се, желаеме решение, без да даваме термина " Македония ". Промяната на Конституцията е причина за всяко друго решение “, счита Каменос.
Партийният водач счита, че в гръцкото държавно управление „ има тематики, които обществено са изяснени, че не може да променяте позициите нито на едната, нито на другата страна “, съобщи Фокус.
Панос Каменос ще се срещне на 20 март с Алексис Ципрас. Срещата на двамата съдружни сътрудници бе оповестена от представителя на гръцкото държавно управление Димитрис Санакополус, а съществена тематика ще бъде казусът с двамата гръцки бойци задържани край река Марица на турска територия. С оглед на това, че тази среща е единствено на няколко дни преди визитата на външният министър Никос Кодзиас в Скопие, остава мистерия дали на срещата двамата съдружни сътрудници ще упоменат и въпросът за името.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР