Гръцкият футбол има своят нов крал! След дълги години доминация

...
Гръцкият футбол има своят нов крал! След дълги години доминация
Коментари Харесай

След почти четвърт век чакане АЕК пак е шампион на Гърция

Гръцкият футбол има своят нов крал! След дълги години доминация на хегемона Олимпиакос, грандът от Пирея най-сетне беше дефинитивно детрониран и на върха в този момент е АЕК Атина.

"Жълто-черните " от столицата капарираха купата два кръга преди края след триумф над Левадиакос с 2:0. Така те станаха недостижими на първото място за преследвача ПАОК Солун.

Все отново, една лъжичка катран може да отсрочи формалните празненства за почитателите на АЕК. Бившият клуб на Димитър Бербатов апелира наказването си за лишаване на три точки от актива и в случай че те бъдат възобновени, някаква минимална конспирация за последните два кръга въпреки всичко ще съществува.

Очаква се решението по това обжалване на ПАОК да излезе до края на април. Точките на отбора от Солун бяха отнети за безумните дейности на президента му Иван Савидис точно в дербито с АЕК, когато нахлу на терена с револвер.

Но даже и да бъдат възобновени точките на преследвача, АЕК надали ще изпусне задатъка си и на процедура може да чества с 12-та си купа на страната. За финален път отборът от Атина я взе преди 24 години. През този интервал той даже игра при дилетантите, само че се върна по-силен и детронира Олимпиакос.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР