Гръцкият филм Пари на иранския режисьор Сиамак Етенади, сред чиито

...
Гръцкият филм Пари на иранския режисьор Сиамак Етенади, сред чиито
Коментари Харесай

Копродукция с българско участие влезе в програмата на "Берлинале"

Гръцкият филм " Пари " на иранския режисьор Сиамак Етенади, измежду чиито копродуценти е българската компания " Чучков брадърс ", е селектиран в секция " Панорама " на 70-ия интернационален кино фестивал в Берлин. Това стана известно през вчерашния ден, когато бяха оповестени първите заглавия, които влизат в програмата на " Берлинале ".

В лентата се споделя за 40-годишната иранка Пари, търсеща своя наследник, който е отишъл да учи в Атина и е липсващ. Етенади е роден в Иран, само че живее и работи в Гърция. В уеб страницата на " Берлинале " неговата работа е избрана като " образец за актуалното транснационално кино ".

" Пари " е копродукция, в която с изключение на Гърция и България вземат участие още Франция и Холандия. Това е пълнометражният дебют на Етенади, а неговата международна премиера ще бъде точно в Берлин.

В програмата на фестивала влиза и новата игрална акомодация на " Пинокио " с присъединяване на Роберто Бенини, на който е поверена ролята на Джепето. Филмът е дело на италианския режисьор Матео Гароне, който е и негов сценарист.

70-ото издание на " Берлинале " ще се организира сред 20 февруари и 1 март през 2020 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР