Гръцкият доставчик на телекомуникационни услуги и платена телевизия, Forthner S.A,

...
Гръцкият доставчик на телекомуникационни услуги и платена телевизия, Forthner S.A,
Коментари Харесай

Новият собственик на Vivacom придоби гръцки оператор

Гръцкият снабдител на телекомуникационни услуги и платена телевизия, Forthner S.A, публично стана част от United Group, водещият телекомуникационнен и медиа оператор в Югоизточна Европа, оповестиха от компанията.

" Навлизането на United Group на гръцкия пазар е още едно значимо достижение в тактика на групата за европейско разгръщане. Това в допълнение укрепва позицията на основаната в Холандия United Group като водач в промишлеността, оперираща в осем страни в района ", разясняват от компанията.

United Group, чийто мажоритарен притежател е BC Partners, разгласи през юни, че са постигнали съглашение за придобиване на към 36% от Forthnet. Оттогава United Group усили своето присъединяване до към 80%. До края на годината, в резултат на преобразуването на добития конвертируем дълг на Forthnet, нейният дял ще се усили до 85%.

Forthnet е снабдител на информационни услуги и услуги за домашни развлечения в Гърция с 1000 чиновници. Придобиването на Forthnet ще усили размера на United Group до 1.7 милиарда евро проформа годишни доходи.

Придобиването на Forthnet е третата съществена договорка на United Group за по-малко от година след придобиването на хърватската " Теле2 " и VIVACOM. Заедно придобиванията са нараснали размера на компанията до 1,7 милиарда евро от pro forma приходите.

Съгласно гръцкото законодателство United Group са достигнали минималните условия за търгово предложение и се чака да насочат наложително търгово предложение, което следва да завърши през първото тримесечие на 2021 година

В случай че United Group придобие най-малко 90% от елементарните акции на Forthnet след привършване на наложителното търгово предложение, групата може да придобие 100% дял от капитала на Forthnet посредством композиция от придобивания на акции в границите на наложителното търгово предложение и/или право да изкупи акциите на останалите акционери в сходство с използваното законодателство.

Виктория Боклаг, основен изпълнителен шеф на United Group: " С наслаждение поздравявам нашите сътрудници от Forthnet в фамилията на United Group. Имаме амбициозни проекти за компанията, които ще бъдат приложени от нов управнически екип. Брандът " Nova " на Forthnet е добре открит в Гърция и виждаме огромен капацитет за бизнеса. "

Тя продължи: " Имаме опция да предложим на гръцкия пазар повече наличие и повече благоприятни условия в областта на заниманията и спорта, с цел да подтикваме растежа на платените телевизионни услуги. Уверени сме, че посредством използване на нашия опит в области като наличие и технологии, в комбиниране с нашето по-широко предложение на телекомуникационни услуги, можем да осигурим най-хубавото потребителско преживяване и да осъществяваме бизнес задачите си. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР