Гръцките здравни власти ще увеличат броя на тестовете за коронавирус

...
Гръцките здравни власти ще увеличат броя на тестовете за коронавирус
Коментари Харесай

Гърция увеличава тестовете за коронавирус на границата с България

Гръцките здравни управляващи ще усилят броя на тестванията за ковид на Граничен контролно-пропусквателен пункт Промахон на границата с България, който е основен входен пункт за пасажери от Балканите, оповестява в. "Катимерини ".

Решението за повече проби на пасажерите, идващи по суша, бе взето, откакто 36 души, тествани в понеделник на границата, и още 17, тествани във вторник, бяха диагностицирани с Ковид-19.

Според представители на полицията на граничния пункт, представени от организация АНА-МПА, към 90 % от влизащите пасажери са били прегледани и тествани, преди да им разрешат да влязат в страната.

Трафикът беше доста понижен във вторник и сряда, споделиха същите източници, въпреки че се чака да се усили с приближаването на уикенда. Предполага се, че комбинацията от повече пасажери и повече проби ще аргументи обилни арестувания на границата.

По публични данни 103 от 183 доказани случая на ковид в Гърция в интервала от 1 до 7 юли, или 56 %, са пасажери, идващи от чужбина. Това е внезапно нарастване спрямо предходния интервал от началото на карантината до края на юни, когато единствено 22,5 % от случаите бяха свързани с пътешестване зад граница.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР