Гръцките власти удължиха всички действащи досега ограничения за влизане на

...
Гръцките власти удължиха всички действащи досега ограничения за влизане на
Коментари Харесай

Гърция удължава ограничителните мерки за влизане до 14 май

Гръцките управляващи удължиха всички настоящи до момента ограничавания за влизане на територията на страната до 6.00 часа на 14 май, оповестява Министерство на външните работи като се базира на посолството ни в Атина.

Всеки жител, без изключение, следва да има генериран QR код след попълване на Passenger Locator Form (PLF) на. Там в детайли са разказани настоящите ограничения, ограничавания и условия. Компаниите, които правят пътнически транспорти (самолетни, морски, сухопътни), са длъжни да ревизират дали всеки от пасажерите има QR преди неговото качване. При липса на подобен транспортната компания носи отговорност за връщането му в родината.

От 19 април гръцките управляващи взеха решение да анулират условието за наложителна 7-дневна карантина за жителите на страни членки на Европейски Съюз и на Шенгенското пространство, в това число и за България.

Отпадането на карантината е допустимо единствено при изискване, че жителите показват при идване в Гърция документ за отрицателен резултат от PCR тест, изработен не по-рано от 72 часа преди влизането в страната, или документ за имунизация за COVID-19, доказващ, че имунизацията е направена минимум 14 дни преди този момент. Сертификатът би трябвало да е на британски език, да е публикуван от обществен орган и да съдържа информация за типа и броя на дозите на имунизацията.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Атина на следните телефони: +30 210 67 48 107; +30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106, както и към генералното консулство на България в Солун на тел. +30 2310 829 210 и на дежурния телефон в извънработно време: +30 2310 869 510.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР